Kokeile kuukausi maksutta

Espoon sairaalatyömaalta varastettiin sähkötyökaluja

Espoon Jorvin sairaalan vieressä olevalta Lujatalon sairaalatyömaalta on varastettu suuri määrä arvokkaita työkaluja, kertoo Iltalehti.

Iltalehden mukaan rakenteilla olevan vanhusten sairaalan työmaalta vietiin perjantain ja lauantain välisenä yönä 50 000–70 000 euron edestä työkaluja. Työkaluja säilytettiin lehden tietojen mukaan lukitussa varastossa.

Urakoitsija kertoo IL:lle, että varkaiden mukaan lähti kymmenien työntekijöiden työkalut, lähinnä aliurakoitsijoiden käyttämiä sähkökäyttöisiä käsityökaluja.

”Ammattilaisten touhuja, Espoon sairaalan pääurakoitsijana toimivan Lujatalo Oy:n aluejohtaja Heimo Hantula kommentoi Iltalehdelle paljastunutta varkaustapausta.

Hantulan mukaan arvokkaita työkaluja häviää tällä hetkellä suomalaisilta työmailta jo siihen malliin, että voidaan puhua vakavasta ongelmasta.

Esimerkiksi Kehäradan työmaalla varastettiin pari vuotta sitten paljon kuparikaapeleita. Niitä käytiin hakemassa jopapakettiautoilla. Silloin työmaan johto piti selvänä, että työmaalla oli ollut vinkkimiehiä, jotka olivat kertoneet varkaille mistä kaapeleita kannattaa hakea. Varkauksista on epäilty ulkomaisia liigoja.

Tätä artikkelia on kommentoitu 5 kertaa

5 vastausta artikkeliin “Espoon sairaalatyömaalta varastettiin sähkötyökaluja”

  1. Suomen Tulli ohjelman parissa jaksossa oli jos jonkin näköistä työkalua takavarikoitu matkalla etelään. Virolainen kundi Hiltin piilkaimesta jossa luki ”Seppo L”: ”Minu toine sanomanimi on Seppo.”

  2. Käviköhän tässä näi. Viekää vanhat työkalut palkanlisänä viruun, niin vakuutusyhtiöltä saadaan ”ilmaiseksi” uudet työkalut. Jos olisin vakuutustarkastaja en korvais tällaisia tapauksia. Kumma kun vakuutuksien maksut nousevat vuosittain lamasta huolimatta. No PK seutu onkin rappionpesäke.

  3. Syylliset saatu kiinni. Rikos ei kannata.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat