Kokeile kuukausi maksutta

Keimolanmäen asuntorakentaminen alkoi Vantaalla

Luoteis-Vantaalla sijaitsevan Keimolanmäen rakennustyöt ovat alkaneet alueen etelälaidalla kerrostaloalueella. Keimolankaarteen varrella on käynnistynyt kaksi asuintaloa, joihin tulee yhteensä 84 vuokra-asuntoa. Kohteet rakennuttaa SRV. Myös Saton ensimmäinen, yli 90 asunnon vuokrakohde on lähtenyt rakenteille.

Saton kohde Keimolanmäen Leksankujalla

Kevään aikana Keimolanmäessä käynnistyy yhteensä 480 asuntoa. SRV:n ja Saton lisäksi kohteita toteuttavat Asuntosäätiö, TA-asumisoikeus, TA-yhtymä sekä Alkuasunnot. Ensimmäisten kohteiden arvioidaan valmistuvan kesällä 2016.

Alueen rakentaminen jatkuu kohti pohjoista kymmenen vuoden ajan. Alueesta tulee mittava, sillä asuntoja rakennetaan yhteensä 2 500 asukkaalle.

”Keimolanmäki on vahvasti kehittyvä uusi asuinalue Vantaalla. Toisen ja kolmannen vaiheen aikana alueelle rakentuu kerrostalojen lisäksi uusi pientaloalue virkistysalueen laitaan”, Vantaan apulaiskaupunginjohtaja Juha-Veikko Nikulainen sanoo.

Puistosta luonnon helmaan

Kivistön asema on noin 800 metrin päästä Keimolanmäen eteläreunasta. Alueen länsipuolella on Isosuon luonnonsuojelualue ja yksi Vantaan suurimmista virkistysalueista, Petikko.

”Keimolanmäen erityispiirteenä on sen sijainti laajojen Petikon ulkoilumaastojen äärellä. Lisäksi Keimolan golfkenttä on vain swingin päässä Isosuon toisella laidalla”, Kivistö-projektin projektijohtaja Gilbert Koskela toteaa.

Alueen palvelut, kuten koulu ja päiväkoti, sijoittuvat alueen keskiosaan. Lisäksi alueen eteläosissa on varattu tontteja toimitiloja varten.

Uusi asuinalue rakentuu entiselle Keimolan moottoristadionin alueelle. Katujen linjaukset seuraavat entistä kilparataa ja alueen nimistö sekä alueelle tuleva taide on saanut aiheensa moottoriurheilusta.

Kilparadan suoralla, tulevalla Lincolninaukiolla sijaitseva valvontatorni muuntuu tulevaisuudessa taideteokseksi, jossa yhdistyvät kilpa-auton äänistä tuotettu äänimaailma sekä valaistus. Aukiolle on suunnitteilla myös formula-auton renkaista toteutettuja istuinryhmiä sekä ruutulipunkaltaista kivetystä. Moottoriurheiluun liittyviä taideteoksia luodaan lisäksi asuinrakennusten yhteyteen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Keimolanmäen asuntorakentaminen alkoi Vantaalla”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat