Sähköistysala pääsi yhteisymmärrykseen työehtosopimuksesta

Sähkötekniset työnantajat STTA ry ja Sähköalojen ammattiliitto ry saavuttivat 6. helmikuuta neuvottelutuloksen uudesta yleissitovasta sähköistysalan työehtosopimuksesta. Neuvottelutulos vaatii vielä liittojen hallintojen hyväksynnän.

Sähkötekniset työnantajat STTA ry ja Sähköalojen ammattiliitto ry saavuttivat 6. helmikuuta neuvottelutuloksen uudesta yleissitovasta sähköistysalan työehtosopimuksesta. Neuvottelutulos vaatii vielä liittojen hallintojen hyväksynnän.

Neuvottelutuloksen mukainen työehtosopimusratkaisu käsittää ajanjakson 1.3.2015–31.1.2017.

Neuvottelutuloksen mukaiset palkankorotukset määräytyvät työmarkkinoiden keskusjärjestöjen 30.8.2013 sopiman työllisyys- ja kasvusopimuksen mukaisesti. Ensimmäinen palkankorotus maksetaan lähinnä 1.3.2015 alkavan palkanmaksukauden alusta. Työllisyys- ja kasvusopimuksen mukainen korotus helmikuulta 2015 maksetaan 20,00 euron suuruisena kertakorvauksena maaliskuussa 2015.

Neuvottelutulos käsittää myös urakkahinnoittelun uudistamisen 1.6.2015 lukien sekä muun muassa aikapalkkausjärjestelmää ja työnantajan työntarjoamisvelvollisuutta koskevia tekstimuutoksia.

Neuvottelutuloksen hyväksyminen alan työehtosopimukseksi vaatii osapuolina olevien järjestöjen hallintojen hyväksynnän. Asia käsitellään STTA:n hallituksessa 12.2.2015 ja Sähköalojen Ammattiliiton hallituksessa 26.2.2015.

Neuvottelutuloksen piirissä on STTA:n jäsenyrityksissä noin 4 800 sähköistysalan työntekijää. Sähköistysalan työehtosopimuksen yleissitovuus huomioiden neuvottelutuloksen mukaisen työehtosopimusratkaisun piirissä on kaikkiaan noin 10 000 sähköistysalan työntekijää.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Sähköistysala pääsi yhteisymmärrykseen työehtosopimuksesta”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi