Kokeile kuukausi maksutta

Skanskalle Ison Omenan laajennuksen jatkourakka Espoossa

Skanska ja Citycon Oyj ovat allekirjoittaneet sopimuksen kauppakeskus Ison Omenan laajennusurakasta Espoon Matinkylässä. Tähän urakkaan liittyvät rakennustyöt ovat jo käynnistyneet, ja ne saadaan päätökseen keväällä 2016.

Laajennusurakassa on kaksi osaa. B-osa on suuruudeltaan noin 16 600 bruttoneliötä ja C-osa noin 29 800 bruttoneliötä. B-osa on uudisrakennusosa, joka toteutetaan kauppakeskuksen vanhan pihakannen päälle. Rakennuksesta tulee nelikerroksinen, ja siihen kuuluu kauppakeskusta palveleva huoltopiha, ravintola- ja kahvilatiloja, vapaa-ajanpalvelujen tiloja sekä toimistotilaa.

C-osan rakentaminen koostuu suureksi osaksi muutostöistä. Osa olemassa olevan pysäköintitalon rungosta puretaan ja tilalle toteutetaan kauppakeskuksen C- ja A-osat yhdistävä kauppakäytävä. Lisäksi alueella tehdään liiketilamuutoksia. Citycon rakennuttaa parhaillaan Isoon Omenaan myös laajennusosa A:ta. Sen työt ovat edenneet harjakorkeuteen.

”Hankkeessa hyödynnetään laajasti tietomallintamista muun muassa töiden suunnittelussa ja vaiheistuksessa sekä aikataulujen visualisoinnissa. Työmaalla toimii myös tietomallintamiseen erikoistunut insinööri. Meillä on erittäin hyvää kokemusta tietomallin käyttämisestä vastaavissa hankkeissa, esimerkiksi kauppakeskus Puuvillassa Porissa, ja vastaava työ jatkuu nyt Isossa Omenassa”, tulosyksikön johtaja Urmas Soots Skanskasta kertoo.

Skanska on viime vuosina toteuttanut useita merkittäviä kauppakeskushankkeita: kauppakeskus Puuvillan lisäksi kauppakeskus Kaaren Helsingin Kannelmäessä ja Martintorin kauppakeskuksen Vantaan Martinlaaksossa. Rakenteilla on lisäksi IsonKristiinan kauppakeskuksen uudistus ja laajennus Lappeenrannan keskustassa. IsonKristiinan hankkeessa ovat sijoittajina Citycon ja Ilmarinen tasaosuuksin.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Skanskalle Ison Omenan laajennuksen jatkourakka Espoossa”

  1. Olipa yllättävä siirto. Eikö siellä ollut yksi ruotsalainen urakoitsija valmiina tontilla. Miksi tarvitaan kaksi ruotsalaista hämmentään soppaa? Lujatalokin sai yksin aikaseksi ison riidan.

  2. Jos se toinen ruotsalainen luuli, että läsnäololla uusia urakoita.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat