Kokeile kuukausi maksutta

Ely haluaa suojella Turun rautatieaseman

Varsinais-Suomen Ely haluaa suojella rakennusperintölain avulla Turun rautatieaseman, asemapäällikön talon, asuinkasarmin sekä kokonaisuuteen liittyvät aukiot ja pihat. Ely päättää asiasta itse, muttaa päätöksen vahvistaa ympäristöministeriö. Asiasta kertoo Turun Sanomat.

Varsinais-Suomen Ely haluaa suojella rakennusperintölain avulla Turun rautatieaseman, asemapäällikön talon, asuinkasarmin sekä kokonaisuuteen liittyvät aukiot ja pihat. Ely päättää asiasta itse, muttaa päätöksen vahvistaa ympäristöministeriö. Asiasta kertoo Turun Sanomat.

Turun vuonna 1941 valmistuneen funtionalistisen rautatieaseman ovat suunnitelleet Martti Välikangas ja Väinö Vähäkallio. Asuinkasarmi on vuodelta 1876 ja asemapäällikön talo vuodelta 1922.

Rakennuksia ei ole suojeltu Turun asemakaavalla. Ely käyttäää lakia rakennusperinnön suojelusta, koska asemakaavamuutosta ei ole vireillä.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ely haluaa suojella Turun rautatieaseman”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat