Kokeile kuukausi maksutta

Lapti toteuttaa päiväkodin Mikkelin kaupungille

Lapti Oy rakentaa Mikkelin kaupungille päiväkodin Likolammen rantaan. Työt tontilla ovat käynnistyneet, ja päiväkoti valmistuu marraskuussa 2015.

Lapti Oy rakentaa Mikkelin kaupungille päiväkodin Likolammen rantaan. Työt tontilla ovat käynnistyneet, ja päiväkoti valmistuu marraskuussa 2015.

Uuden 129 lapsen päiväkodin koko on noin 1200 neliötä. Päiväkotiin tulee tilat seitsemälle lapsiryhmälle. Rakennukseen tulee myös liikuntasali lasten käyttöön.

Tilaajana hankkeessa toimii Mikkelin kaupungin vuokrataloyhtiö Mikalo Oy, joka vuokraa tilat kaupungin tilakeskukselle. Keskusta-alueen päiväkoti on Mikkelissä ensimmäinen, joka rakennetaan Mikalon omistukseen.

Energiatehokkuudeltaan A-luokkaa

Kaupunki järjesti syksyllä kilpailutuksen, jossa haettiin rakentajaa kokonaisvastuuperiaatteella. ”Kriteereinä pidettiin laadukkaan ja kustannustehokkaan päiväkodin saamista keskustan alueelle”, Mikkelin kaupungin kiinteistöjohtaja Riitta Väänänen kertoo.

Valintakriteereinä painottuivat samansuuruisena hinta ja laatu. Toimivuuden, tilatehokkuuden ja arkkitehtonisen ilmeen lisäksi yhtenä valintakriteerinä oli ostoenergian määrä.

Nyt toteutettava päiväkoti on energiatehokkuudeltaan A-luokkaa, joten tavoitteet edullisista käyttökustannuksissa tältä osin ovat toteutumassa.

”KVR-kilpailun myötä saavutettiin edelliseen päiväkotiin nähden selkeää taloudellista hyötyä. Puhutaan sadoistatuhansista”, Väänänen jatkaa.

Laptin hoivarakentamisen liiketoimintajohtaja Jari Lappalainen kertoo, että yritys on panostanut viime vuosien aikana paljon päivä- ja hoivakotirakentamiseen.

”On vaatinut paljon työtä henkilöstöltämme oppia ymmärtämään päiväkodin arkea ja rakennuksen vaatimuksia. Panostus on kuitenkin kannattanut.”

Tänä vuonna Lapti rakentaa noin 2000 lapsen päivähoitotilat ja hoivakotipaikkoja on rakenteilla reilu 200.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lapti toteuttaa päiväkodin Mikkelin kaupungille”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat