Kokeile kuukausi maksutta

Muurameen rakennetaan uusi kauppakeskus

Muurameen, 9-tien varteen, aloitetaan uuden kauppakeskuksen rakentaminen.

Muurameen, 9-tien varteen, aloitetaan uuden kauppakeskuksen rakentaminen.

Noin 15 000 neliömetrin kauppakeskuksen rakennustyöt alkavat kesäkuussa ja valmista pitäisi olla kesällä 2016. Uusi rakennus sijoittuu kaksi vuotta sitten avatun kauppakeskuksen viereen. Alueella nyt olevat lämpökeskus ja kuntosali puretaan.

Uusi kauppakeskus on kooltaan noin nelinkertainen jo olemassa olevaan kauppakeskukseen verrattuna. Sen veturiyrityksiksi ovat tulossa Kokkolan Halpa-Halli ja Lidl. Lisäksi kauppakeskukseen tulee muuta liiketoimintaa, kuten esimerkiksi katsastuskeskus ja kuntokeskus. Kauppakeskus työllistää valmistuttuaan noin 100 ja rakentamisvaiheessa 120 henkilöä.

Kauppakeskuksen rakennuttavat kiinteistöyhtiön perustavat Finanssineliö Oy:n yrittäjät Ahti Paananen, Pekka Puttonen, Juha Pylvänäinen ja Jouni Tikka. Liiketontin pinta-ala on kolme hehtaaria. Muuramen kunta myi tontin 815 000 eurolla. Sanomalehti Keskisuomalaisen mukaan sama nelikko osti viime vuoden lopulla Torikulman kiinteistön Jyväskylän keskustasta ja osan Päijänteeseen ulottuvasta Iso-Urtin alueesta.

”Neuvotteluja uudesta kauppakeskuksesta on käyty viime syksystä lähtien. Hienoa, että Muurame pystyi tarjoamaan mahdollisuuden aloittaa näin mittava hanke. Kauppakeskus tuo uutta potkua ja elinvoimaa Muurameen. Kunnan palvelut, työpaikkaomavaraisuus ja tunnettuus lisääntyvät”, Muuramen kunnanjohtaja Ari Ranta-aho sanoo kunnan tiedotteessa.

Muuramen kunta sijaitsee Keski-Suomessa, 15 kilometriä Jyväskylästä etelään. Muuramessa on lähes 10 000 asukasta.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Muurameen rakennetaan uusi kauppakeskus”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat