Kokeile kuukausi maksutta

Sato tahkosi rahaa entistä paremmin

Saton tammi-maaliskuun tulos ennen veroja oli 58,3 miljoonaa euroa (50,7 vastaavana aikana vuosi sitten). Tulokseen sisältyvä vuokra-asuntojen käyvän arvon muutos oli 36,6 (24,4) miljoonaa euroa.

Saton tammi-maaliskuun tulos ennen veroja oli 58,3 miljoonaa euroa (50,7 vastaavana aikana vuosi sitten). Tulokseen sisältyvä vuokra-asuntojen käyvän arvon muutos oli 36,6 (24,4) miljoonaa euroa.
Kuuntele juttu

Konsernin liikevaihto kasvoi vertailujaksoon nähden 30,8 prosenttia ja oli 96,3 (73,6) miljoonaa euroa.

Katsauskauden liikevoitto oli 67,5 (60,1) miljoonaa euroa. Oman pääoman tuotto oli 20,4 (19,6) prosenttia.

Vuokra-asuntoihin yhtiö investoi selvästi viime vuoden vastaavaa ajankohtaa vähemmän, 29,3 (59,2) miljoonaa euroa.

Yhtiön tiedotteen mukaan vuokra-asuntojen tarjonta Saton toiminta-alueilla on kasvanut, mutta varsinkin pääkaupunkiseudulla pienten, edullisten vuokra-asuntojen kysyntä ylittää tarjonnan. Asuntojen vuokrien arvioidaan nousevan maltillisesti.

”Saton vuokra-asuntojen haluttavuutta lisäävät uusien asuntojen osuuden kasvu ja asuntojen hyvät sijainnit. Asuntojemme keskikoko on pieni, mikä vastaa asiakkaidemme toiveita”, toimitusjohtaja Erkka Valkila toteaa.

”Maahanmuutto, pääkaupunkiseudulle suuntautuva sisäinen muuttoliike ja perhekoon pieneneminen ovat trendejä, jotka lisäävät vuokra-asuntojen kysyntää vielä pitkään. Jatkaaksemme liiketoimintamme positiivista kehittymistä kasvatamme ja uudistamme asuntokantaamme investoinnein sekä panostamme asiakkuuskokemuksen kehittämiseen”, Valkila sanoo.

Sato on tiedotteen mukaan investoinut vuokra-asuntoihin yhteensä noin 1,9 miljardia euroa 2000-luvulla.

Katsauskauden lopussa Satolla oli Suomessa rakenteilla 773 (722) vuokra-asuntoa.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Sato tahkosi rahaa entistä paremmin”

  1. Tuloskone jauhaa hyvin huolimatta siitä että vaihtuvuus melkein 40 % ja käyttöaste vastaavasti heikkenee. Alkaa vaihtuvuuden suhteen muistuttaa majataloa tämä liiketoiminta.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat