Kokeile kuukausi maksutta

Citycon ostaa norjalaisen Sektor Gruppenin 1,5 miljardilla

Citycon ostaa Norjan toiseksi suurimman kauppakeskuksia omistavan ja johtavan yhtiön, Sektor Gruppenin . Yrityskauppa vahvistaa Cityconin asemaa Pohjoismaiden suurimpana kauppakeskuksiin keskittyneenä listayhtiönä bruttoarvolla laskettuna ja Manner-Euroopan kolmanneksi suurimpana listattuna kauppakeskustoimijana.

Citycon ostaa Norjan toiseksi suurimman kauppakeskuksia omistavan ja johtavan yhtiön, Sektor Gruppenin . Yrityskauppa vahvistaa Cityconin asemaa Pohjoismaiden suurimpana kauppakeskuksiin keskittyneenä listayhtiönä bruttoarvolla laskettuna ja Manner-Euroopan kolmanneksi suurimpana listattuna kauppakeskustoimijana.

Citycon Oyj  sopi eilen ostavansa norjalaisen kauppakeskusyhtiö Sektor Gruppen AS:n koko osakekannan sen omistajilta Joh Handel Eiendom 1 AS:lta, Varner Invest AS:lta ja K&S Holding AS:lta. Velaton kauppahinta on noin 1.467 miljoonaa euroa.

Cityconin toiminta kattaa 1,47 miljardin euron yrityskaupan myötä kaikki Pohjoismaat ja yhtiö kasvattaa samalla bruttoarvoaan lähes 50 %:lla 3,4 miljardista eurosta 4,9 miljardiin euroon

Citycon aikoo rahoittaa yrityskaupan noin 600 miljoonan euron merkintäetuoikeusannilla, pohjoismaiselta pankkisyndikaatilta saadulla 250 miljoonan euron väliaikaisrahoituksella sekä tarvittaessa olemassa olevilla pankkirahoitusfasiliteeteilla. Lisäksi Sektorin nykyisten noin 671 miljoonan euron pankkirahoitusfasiliteettien osalta on saatu suostumukset siihen, että ne pysyvät voimassa yrityskaupan toteuttamisen jälkeen. Yrityskaupan odotetaan toteutuvan heinäkuussa 2015.

”Olemme hyvin innoissamme tästä yrityskaupasta, joka täydentää asemaamme Pohjoismaissa. Yrityskauppa on määrittävä askel eteenpäin tavoitteessamme tulla tunnetuimmaksi kauppakeskusbrändiksi Pohjoismaissa ja Baltiassa. Olemme viime vuosien aikana keskittyneet vahvistamaan tasettamme, parantamaan kustannuspohjaamme ja toimintojamme, ja nyt olemme valmiita ottamaan strategisen askeleen laajentamalla toimintaamme. Sektor on meille strategisesti täydellisesti yhteensopiva, sillä on tunnetusti laadukas organisaatio, jolla on vaikuttavat saavutukset, hyvä kiinteistöomaisuus ja kokenut johto”, Cityconin toimitusjohtaja Marcel Kokkeel sanoo.

”Olemme iloisia saadessamme omistajan, jolla on vahva kokemus vähittäiskaupan kiinteistöistä ja pitkän aikavälin visio sekä sijoitusnäkymät. Cityconin laajan kokemuksen, taloudellisen vahvuuden ja vankan johdon yhdistäminen omaamme tarjoaa ihanteelliset olosuhteet myöhemmälle kasvulle ja kehitykselle luoden samalla mittakaavaetuja sekä synergioita”, Sektorin toimitusjohtaja Eirik Thrygg sanoo.

 

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Citycon ostaa norjalaisen Sektor Gruppenin 1,5 miljardilla”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat