Kokeile kuukausi maksutta

Näin teet turvallisemmin rakennuskoneilla

Tekninen kaupppa ja VTT ovat koonneet www.rakennuskone.fi –sivustolle rakennuskoneiden parhaita työturvallisuuskäytäntöjä. Uutta tietopankissa ovat pölynhallinnan ja maantiivistämisen ohjeet ja kuvaukset.

Kreaten työmaalla käytetään koneita turvallisesti.

Entuudestaan mukana ovat jo olemassa henkilönostinten, nosturitöiden, telinetöiden, kurottajien ja sähkötöiden ohjeet ja multimediat.

”Kehitys onkin vasta puolitiessä, ja uusia ratkaisuja löydetään jatkuvasti”, toteaa Cramon Tatu Hauhio.

”Tarve koneosaamisen ja -palvelujen lisäämiseen tuotannossa ja kunnossapidossa on jatkuva”, tähdentää Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistys ry:n johtaja Heikki Ojanperä.

”Sitä edellyttävät tuottavuuden ja työturvallisuuden kehittäminen sekä työvoiman saatavuuden ja hyvinvoinnin parantaminen. Töissä on lupa viihtyä ja tekniikka helpottaa sitä! Nykyaikainen laiteteknologia kiinnostaa myös nuoria työntekijöitä; monet ajavat työmaalla paremmalla kalustolla kuin siviilissä konsanaan.”

Nettisivulta löytyy myös konealan markkinakatsaukset. Foreconin katsausessa arvioidaan, että rakennuskoneiden ja -kaluston vuokraustoiminnan volyymi kasvaa tänä vuonna kaksi prosenttia. Kasvua tulee lähinnä korjausrakentamisesta.

 

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Näin teet turvallisemmin rakennuskoneilla”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat