Rakentamisen liikevaihto kasvoi selvästi helmikuussa

Rakennusyritysten liikevaihto kasvoi kuluvan vuoden helmikuussa 7,7 prosenttia vuoden takaisista lukemista. Tämä käy ilmi Tilastokeskuksen rakentamisen liikevaihtokuvaajista.

Kuva: Anne Kurki

Tilastokeskuksen toimialaluokituksen mukaisista rakentamisen alasektoreista talonrakentamisen liikevaihto kasvoi kuluvan vuoden helmikuussa 7,0 prosenttia vuoden takaisesta, maa- ja vesirakentamisen liikevaihto 7,5 prosenttia ja erikoistuneen rakennustoiminnan liikevaihto 8,5 prosenttia.

Pidemmällä kolmen kuukauden tarkastelujaksolla rakentamisen liikevaihto kasvoi joulu-helmikuussa 6,7 prosenttia vuoden takaisesta. Samalla jaksolla talonrakentamisen liikevaihto kasvoi 7,5 prosenttia, maa- ja vesirakentamisen liikevaihto 9,4 prosenttia ja erikoistuneen rakennustoiminnan liikevaihto 5,2 prosenttia.

Myös myynnin määrä kasvoi

Rakennusyritysten myynnin määrä kasvoi kuluvan vuoden helmikuussa 7,4 prosenttia vuoden takaisesta. Rakentamisen alasektoreista talonrakentamisen myynnin määrä kasvoi helmikuussa 6,2 prosenttia, maa- ja vesirakentamisen myynnin määrä 10,9 prosenttia ja erikoistuneen rakennustoiminnan myynnin määrä 7,7 prosenttia.

Kolmen kuukauden tarkastelujaksolla rakentamisen myynnin määrä kasvoi joulu-helmikuussa 6,1 prosenttia vuoden takaisesta vastaavasta jaksosta. Samalla jaksolla talonrakentamisen myynnin määrä kasvoi 6,7 prosenttia, maa- ja vesirakentamisen myynnin määrä 11,8 prosenttia ja erikoistuneen rakennustoiminnan myynnin määrä 4,4 prosenttia.

Myynnin määräindeksi lasketaan poistamalla liikevaihdon indeksisarjasta hintojen muutosten vaikutus.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakentamisen liikevaihto kasvoi selvästi helmikuussa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat