Kokeile kuukausi maksutta

SRV vahvistaa tasettaan osakeannilla

SRV Yhtiöt Oyj:n hallitus on päättänyt kutsua koolle ylimääräisen yhtiökokouksen. Ylimääräinen yhtiökokous kutsutaan koolle päättämään osakeantivaltuuksien myöntämisestä hallitukselle.

Kuva: SRV
Kuva: SRV. Kalasataman keskus Redi

Haettavan valtuutuksen perusteella liikkeeseen laskettavien osakkeiden lukumäärä voi olla enintään 27 000 000 osaketta, mikä vastaa noin 73,4 prosenttia osuutta yhtiön osakkeista ja äänistä tämän tiedotteen päivämääränä.

Jos antivaltuutus käytettäisiin kokonaan, tämä vastaisi 42,3 prosenttia osuutta yhtiön osakkeista ja äänistä. Omistajat, joilla on 51,85 prosenttia yhtiön osakkeista, ovat ilmoittaneet kannattavansa hallituksen valtuuttamista päättämään osakeannista.

SRV tutkii mahdollisuutta järjestää osakeanti jo käynnissä olevien ja mahdollisten tulevien kasvuhankkeiden rahoittamiseksi ja taserakenteen vahvistamiseksi. Alustavan selvityksen mukaan ja markkinatilanteesta riippuen osakeanti arvioidaan toteutettavan vuoden 2015 loppuun mennessä. Suunnitelmana on lisätä yhtiön omaa pääomaa 30–50 miljoonalla eurolla. Hallitus päättää myöhemmin annin lopullisesta määrästä ja sen ehdoista.

”SRV:n tilauskanta on ennätyskorkealla. Kalasataman Redi-hankkeen lisäksi meneillään on lukuisia muita yhtiömme tulevaisuuden kannalta merkittäviä kasvuhankkeita, kuten Keilaniemen tornit, Niittykummun metrokeskus ja Perkkaan alueen kehitys sekä useat kauppakeskushankkeet Venäjällä. Nyt suunnitellun osakeannin tavoitteena on osaltaan rahoittaa näitä kasvuhankkeitamme. Samalla se on tärkeä merkki niin nykyisille kuin tuleville osakkeenomistajillemme yhtiön pääomistajien vahvasta sitoutumisesta ja uskosta yhtiön kehittymiseen myös tulevaisuudessa”, hallituksen puheenjohtaja Ilpo Kokkila sanoo.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “SRV vahvistaa tasettaan osakeannilla”

  1. Näinköhän enemmistöomistaja kuitenkaan merkkaa yhtään osaketta, vaikka kannattaakin antia. Ennenkin tuossa firmassa muut kuin pääomistaja maksaneet….

  2. SRV on kyllä oikea pelimiehen paperi. Tarvitsee selvitäkseen tuon lisäravinnon ja jos markkina notkeasti kääntyy lähivuosien aikana, niin kuin Kampin aikoihin, niin SRV:n osakkeenomistajat selviävät kuivin jaloin Venäjän hankkeista ja näistä pääkaupunkiseudun isoista hankkeista. Kokkila on aiemminkin tippunut jaloilleen. Ainakin saa sijoitetun rahan edestä jännitystä, kun laittaa SRV-lottoon.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat