Kokeile kuukausi maksutta

YIT käynnistää Dixin kakkosvaiheen Vantaan Tikkurilassa

YIT käynnistää Vantaan Tikkurilan rautatieaseman yhteyteen sijoittuvan toimisto- ja liikekeskus Dixin toisen vaiheen rakentamisen toukokuussa 2015. Laajennus käsittää noin 4000 neliötä liiketilaa ja 8000 neliötä toimistotilaa. Dixin toinen vaihe valmistuu keväällä 2017.

Dixi-keskus sijaitsee Vantaan Tikkurilassa. Kuva: Anne Kurki

Liiketilat sijoittuvat kolmeen kerrokseen Dixin eteläisen pääsisäänkäynnin yhteyteen, ja toimistotiloista rakentuu kaksi erillistä toimistotornia liiketilojen yläpuolelle.

Dixin ensimmäinen vaihe valmistui toimistovuokralaisten käyttöön loppuvuodesta 2014, ja kauppakeskusosa avattiin yleisölle tammikuussa 2015. Ensimmäisessä vaiheessa valmistui myös koko keskusta palveleva pysäköintilaitos. YIT myi Dixin toimistotilat Eteralle joulukuussa 2013 ja liikekeskuksen Nordic Real Estate Partnersille syyskuussa 2014.

”Kauppakeskuksen ensimmäinen vaihe on saanut erinomaisen alun, ja sekä sen myynti että kävijämäärät ovat ylittäneet odotuksemme. Ensimmäisen vuoden kävijämäärän arvioimme päätyvän 7–8 miljoonaan. Toisen vaiheen kaupallinen konsepti noudattaa pitkälti ensimmäisen vaiheen toimivaksi osoittautunutta nopean arjen asioinnin ympärille rakennettua konseptia. Kiinnostus liiketiloihin onkin ollut runsasta, ja toiseen vaiheeseen valitaan ne vuokralaiset, jotka parhaiten tukevat keskuksen kaupallista konseptia”, Nordic Real Estate Partnersin varainhoitaja Joonas Lemström sanoo.

”Tikkurilan alueen kiinnostavuus näkyy toimistotilojen kysynnässä. Kaikki ensimmäisen vaiheen toimistotilat on jo vuokrattu, ja toisen vaiheen tiloista on useita neuvotteluita meneillään”, Eteran kiinteistöjohtaja Timo Sotavalta sanoo.

Tikkurilan houkuttelevuutta ja vetovoimaisuutta lisää heinäkuussa valmistuva kehärata, jolloin Tikkurilasta tulee Suomen toiseksi vilkkain rautatieasema. Silloin sen kautta matkustaa arvion mukaan jopa 15 miljoonaa ihmistä vuosittain.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YIT käynnistää Dixin kakkosvaiheen Vantaan Tikkurilassa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat