Kokeile kuukausi maksutta

YIT myy yli 40 miljoonalla Lauttasaaren kauppakeskuksen Helsingissä

Kiinteistörahasto Aberdeen European Balanced Property Fund ostaa YIT Oyj:ltä Helsingin Lauttasaaren keskustaan rakenteilla olevan kauppakeskus Lauttiksen. Sopimuksen kokonaisarvo on yli 40 miljoonaa euroa.

Kauppakeskuksen rakentaminen aloitettiin vuonna 2014, ja sen on määrä valmistua vuoden 2016 lopussa. Kokonaisuudessaan kauppakeskus Lauttis käsittää noin 6 000 kerrosneliötä liiketilaa. Tiloista on vuokrattu noin 75 prosenttia, ja ankkurivuokralaisia ovat Kesko, HOK-Elanto ja Alko. Kiinteistöön kuuluu myös maanalaiset pysäköintitilat, jotka ovat yhteisiä asiakkaille, kauppakeskuksen yhteyteen valmistuvien asuinrakennusten asukkaille sekä metron liityntäpysäköinnille.

Kauppakeskuksen rakentaminen on edennyt aikataulun mukaisesti. Louhintatyöt on saatu päätökseen, ja runkotyöt ovat käynnissä. Lauttiksen päälle sijoittuvien asuntojen rakentaminen alkaa kesällä, ja niiden arvioidaan valmistuvan vuoden 2017 aikana.

”Hankittu kohde tukee rahaston sijoitusstrategiaa korkeatasoisiin ja vähäriskisiin kohteisiin. Kauppakeskus sijaitsee Helsingin suurkaupunki-alueella hyvien kulkuyhteyksien päässä ydinkeskustasta, ja liiketiloihin on varmistettu vuokralaisiksi vahvoja toimijoita. Suora yhteys valmistuvaan metroasemaan lisää voimakkaasti kauppakeskuksen päivittäistä kävijämäärää”, Aberdeen European Balanced Fundin rahastonhoitaja Gert-Jan Kapiteyn sanoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YIT myy yli 40 miljoonalla Lauttasaaren kauppakeskuksen Helsingissä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat