Kokeile kuukausi maksutta

Kysely: Kodin kunnostukseen käytetään niukalti euroja

Lähes puolet suomalaisista pitää oman asunnon myyntitilannetta huonona tai erittäin huonona, kertoo Sokeva Oy:n teettämä kysely. Sen sijaan 44 prosenttia vastaajista aikoo remontoida tai kunnostaa nykyistä kotiaan.

Lähes puolet suomalaisista pitää oman asunnon myyntitilannetta huonona tai erittäin huonona, kertoo Sokeva Oy:n teettämä kysely. Sen sijaan 44 prosenttia vastaajista aikoo remontoida tai kunnostaa nykyistä kotiaan.

Kyselyn mukaan nyt tehdään enimmäkseen pienehköä kunnostusta. Joka kolmas vastaaja kertoo käyttävänsä 500–1000 euroa, joka viides 1000–3000 euroa. Yli 5000 euron panostuksia on vain joka kymmenennellä.

”Suomen taloudellinen tilanne näkyy tutkimuksemme tuloksissa erittäin selvästi. Asuntokauppa on hiljaista, ja ihmiset muuttavat vähemmän. Myönteinen seuraus tästä on, että kiinnostus kotien kunnostukseen nousee. Remonttifirmoille ei kuitenkaan taida olla luvassa suurta toimeksiantojen tulvaa, nyt heiluvat enimmäkseen omat hihat”, Sokeva Oy:n toimitusjohtaja Markku Kärppä toteaa.

Ne, ketkä teettävät työtä ulkopuolisella tekijällä, hyödyntävät vahvasti kotitalousvähennystä. Vastaajista 66 prosenttia käyttää edun oman kodin kunnostustöissä. Myös mökkiremonteissa kotitalousvähennyksen käyttö on yleistä, 53 prosenttia on hyödyntänyt tätä etua.

Vastaajista 71 prosenttia hakee remontti- ja kunnostustietoa verkon kautta. Toiseksi tärkein tietolähde on rautakauppa, josta neuvoja hakee 58 prosenttia. Kauppapaikkana verkkokauppa ei ole lainkaan suosittu, vain 7 prosenttia kunnostajista ostaa tavarat virtuaalihyllystä.

”Me suomalaiset olemme tottuneet hakemaan remonttitavarat rautakaupasta, muutos verkko-ostamisen suuntaan on erittäin hidasta. Toteutimme saman tutkimuksen kaksi vuotta sitten. Silloin 5 prosenttia vastaajista kävi verkkokaupassa remonttiasioissa. Nyt on siis kasvua vain kaksi prosenttiyksikköä”, Kärppä toteaa.

Maalaustarvikkeiden ja pintakäsittelytuotteiden valmistaja Sokevan Taloustutkimuksella teettämä tutkimus toteutettiin huhtikuussa 2015. Sähköisesti toteutettuun tutkimukseen vastasi 1020 suomalaista. Vastaajista 55 prosenttia oli miehiä ja 45 prosenttia naisia.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kysely: Kodin kunnostukseen käytetään niukalti euroja”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat