Suunnitelmat taas uusiksi – Tampellan vanhaan kiinteistöön tuleekin sairaala

OP-ryhmä on sopinut ostavansa Sandvikin eläkesäätiöltä Tampellan vanhan pellavatehtaan kiinteistön Tampereen ydinkeskustassa. OP suunnittelee tiloihin omaa yksityissairaalaansa.

OP-ryhmä on sopinut ostavansa Sandvikin eläkesäätiöltä Tampellan vanhan pellavatehtaan kiinteistön Tampereen ydinkeskustassa. OP suunnittelee tiloihin omaa yksityissairaalaansa.

Kaupan myötä pankkiryhmä teettää kiinteistöön mittavat peruskorjaustyöt, joiden kustannusten arvioidaan ylittävän 20 miljoonaa euroa. Peruskorjaustöiden arvioidaan kestävän noin vuoden ja sairaalan avautuvan kesällä 2016.

OP:n Omasairaalan käyttöön tulee vajaat 4 000 neliömetriä eli noin 25 prosenttia pellavatehtaan kiinteistöstä. Sairaalan kaikki toiminnot mahtuvat kiinteistön kahteen kerrokseen. Niihin rakennetaan kolme leikkaussalia, noin 30 vastaanottohuonetta ja oma kuntosali potilaiden kuntoutusta varten. Magneettikuvauslaitteita sairaalaan tulee 1–2 sekä röntgen- ja kartiokeilakuvauslaite, jota käytetään korva-, nenä- ja kurkkutautien kuvantamisessa sekä hammaslääketieteessä.

OP-ryhmä suunnittelee vuokraavansa kiinteistön loput tilat paikallisille yrityksille ja muille toimijoille. Vuokratilojen koot vaihtelevat 300 neliöstä aina koko kerroksen kattaviin 2 200 neliön suurtiloihin. Yhteensä vuokrattavia tiloja tulee olemaan 10–15.

Kiinteistö on ollut tyhjillään vuosia

Tammerkosken rannalla sijaitsevan pellavatehtaan rakentaminen aloitettiin vuonna 1857. Ensimmäisenä valmistui kehräämörakennus, jossa käytettiin koskesta saatavaa vesivoimaa. Tehdasrakennus laajennettiin nykyiseen muotoonsa koskelle päin vuonna 1916. Tehtaan konttoritoiminnot alkoivat laajentua 1950-luvulla, ja 1990-luvulle tultaessa loputkin tehdastilat oli muutettu toimistokäyttöön. Viimeiset työntekijät poistuivat rakennuksesta vuonna 2011, minkä jälkeen tilalle on etsitty uusia käyttäjiä.

Kiinteistön kehityssuunnitelmat ovat muuttuneet moneen otteeseen vuosien varrella. Vuonna 2013 rakennukseen puuhattiin asemakaavan muutosta, jolla kiinteistö olisi muutettu asunnoiksi, mutta kaavoitus ei kuitenkaan edennyt suotuisasti. Viime vuoden elokuussa julkistettiin suunnitelma, jonka mukaan kiinteistö olisi remontoitu toimistotiloiksi. Noin 40 miljoonan euron hankkeen toteutuksesta olisi vastannut Hartela Oy.

OP-ryhmä perusti ensimmäisen Omasairaalan Helsinkiin vuonna 2013. Tampereen toimipisteestä tulee OP:n toinen yksityissairaala. Tampereen sairaalan avautuessa Omasairaalan nimi vaihtuu Pohjola Terveydeksi. Tampereelle laajentuminen on ensimmäinen vaihe valtakunnallisen sairaalaverkoston rakentamisessa. Toiminta on tarkoitus käynnistää myöhemmin myös Oulussa, Kuopiossa ja Turussa.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Suunnitelmat taas uusiksi – Tampellan vanhaan kiinteistöön tuleekin sairaala”

  1. Vai pankille ’oma yksityissairaala’ siis ilmeisesti henkilökunnan hoitamiseen. Vakavasti puhuen rahankauppias sairaalaoperaattorina on kyllä aikamoinen uutinen !

Jätä kommentti