Kokeile kuukausi maksutta

Rakennusyhtiöiden liikevaihto kasvoi reippaasti kesäkuussa

Rakennusyritysten liikevaihto kasvoi kuluvan vuoden kesäkuussa 12,6 prosenttia vuoden takaisista lukemista. Tämä käy ilmi Tilastokeskuksen rakentamisen liikevaihtokuvaajista.

Rakennusyritysten liikevaihto kasvoi kuluvan vuoden kesäkuussa 12,6 prosenttia vuoden takaisista lukemista. Tämä käy ilmi Tilastokeskuksen rakentamisen liikevaihtokuvaajista.

Tilastokeskuksen toimialaluokituksen mukaisista rakentamisen alasektoreista talonrakentamisen liikevaihto kasvoi kuluvan vuoden kesäkuussa 12,6 prosenttia vuoden takaisesta, maa- ja vesirakentamisen liikevaihto 25,3 prosenttia ja erikoistuneen rakennustoiminnan liikevaihto 7,8 prosenttia.

Pidemmällä kolmen kuukauden tarkastelujaksolla rakentamisen liikevaihto kasvoi huhti-kesäkuussa 8,5 prosenttia vuoden takaisesta. Samalla jaksolla talonrakentamisen liikevaihto kasvoi 8,8 prosenttia, maa- ja vesirakentamisen liikevaihto 16,0 prosenttia ja erikoistuneen rakennustoiminnan liikevaihto 5,9 prosenttia.

Myös myynnin määrä kasvoi selvästi

Rakennusyritysten myynnin määrä kasvoi kuluvan vuoden kesäkuussa 11,7 prosenttia vuoden takaisesta. Rakentamisen alasektoreista talonrakentamisen myynnin määrä kasvoi kesäkuussa 12,2 prosenttia, maa- ja vesirakentamisen myynnin määrä 27,1 prosenttia ja erikoistuneen rakennustoiminnan myynnin määrä 7,3 prosenttia.

Kolmen kuukauden tarkastelujaksolla rakentamisen myynnin määrä kasvoi huhti-kesäkuussa 8,0 prosenttia vuoden takaisesta vastaavasta jaksosta. Samalla jaksolla talonrakentamisen myynnin määrä kasvoi 8,8 prosenttia, maa- ja vesirakentamisen myynnin määrä 17,7 prosenttia ja erikoistuneen rakennustoiminnan myynnin määrä 5,5 prosenttia.

Myynnin määräindeksi lasketaan poistamalla liikevaihdon indeksisarjasta hintojen muutosten vaikutus.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennusyhtiöiden liikevaihto kasvoi reippaasti kesäkuussa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat