Kokeile kuukausi maksutta

Kiinteistönvälittäjät ennustavat myönteistä värinää asuntomarkkinoille

Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton (KVKL) Hintaseurantapalvelun mukaan asuntomarkkinoilla mennään hieman viime vuotta paremmalla tasolla. Myös välittäjät ennustavat seuraavalle kuuden kuukauden jaksolle pientä myönteistä virettä.

Vaikka kappalemäärissä ollaan plussan puolella viime vuoteen verrattuna, on hinnoissa puolestaan laskupainetta, etenkin suurissa perheasunnoissa.

Myytyjen asuntojen määrä vuoden 2015 kolmannen kvartaalin jälkeen näyttää KVKL Hintaseurantapalvelun mukaan hieman viime vuotta paremmalta. Kasvua viime vuoteen on tähän mennessä tehty noin 4 prosenttia. Tämä on kuitenkin vielä lähes 20 prosenttia vähemmän kuin vastaavana aikana vuonna 2012.

”Vuosi 2015 mennään vuoden 2013 tasolla, eli 2014 jäänee notkahdukseksi. Positiivista virettä on, mutta suuresta patojen purkautumisesta ei kuitenkaan ihan vielä ole kyse”, toteaa Kiinteistömaailman toimitusjohtaja Erkki Heikkinen.

Pienten asuntojen kysyntä pitää pintansa

Välittäjien näkemys asuntomarkkinoiden kehityksestä on varovaisen myönteinen. Kiinteistönvälittäjäbarometrin mukaan pienille asunnoille löytyy kysyntää entiseen malliin, jopa enemmän kuin on tarjontaa. Myös suuremmissa perheasunnoissa nähdään pientä kysynnän kasvua ja sen myötä kasvavia kappalemääriä.

Hinnat kallistuvat pienissä huoneistoasunnoissa, kun taas kolmioissa ja suuremmissa huoneistoissa sekä etenkin omakotitaloissa ja tonteissa on laskupainetta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kiinteistönvälittäjät ennustavat myönteistä värinää asuntomarkkinoille”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat