Kokeile kuukausi maksutta

Mikael Pentikäisestä Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja

Maaseudun Tulevaisuuden päätoimittaja Mikael Pentikäinen on valittu Suomen Yrittäjien uudeksi toimitusjohtajaksi.

Maaseudun Tulevaisuuden päätoimittaja Mikael Pentikäinen on valittu Suomen Yrittäjien uudeksi toimitusjohtajaksi.
Kuuntele juttu

Pentikäinen aloittaa uudessa työssään ensi vuoden toukokuussa ja seuraa ensi syksynä eläkkeelle jäävää Jussi Järventausta.

”Yrittäjäjärjestö on olemassa pitämässä yrittäjän ja yrittäjyyden puolta. Tehtävä on tärkeämpi kuin koskaan, koska nykytalous vaatii toimiakseen vahvaa ja monipuolista yritysrakennetta. Etenkin pienten yritysten merkitys korostuu”, Pentikäinen perustelee Yrittäjien tiedotteessa siirtymistään.

Pentikäinen korostaa, että Suomen kannalta eletään kriittisiä aikoja.

”Nyt on historiallinen mahdollisuus muuttaa Suomea. Tarvitsemme rakenteellista uudistumista. Pitää uskaltaa rohkeasti vahvistaa yrittäjyyden edellytyksiä esimerkiksi lisäämällä paikallista sopimista. Jos tässä ei onnistuta, saamme haudata suomalaisen hyvinvointivaltion, koska sille ei riitä rahoitusta”, hän sanoo.

Pentikäinen, 50, on toiminut esimerkiksi Helsingin Sanomien, Suomen Tietotoimiston ja Etelä-Saimaan päätoimittajana, Sanoma Newsin toimitusjohtajana ja Sanomalehtien liiton puheenjohtajana. Hänellä on myös oma yritys. Koulutukseltaan Pentikäinen on MMK ja metsänhoitaja, ja on käynyt myös Sanoman toimittajakoulun. Hän kirjansa Luottamus (Otava) ilmestyi 2014.

 

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Mikael Pentikäisestä Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat