Oikeus- ja poliisitalo on Joensuun alueen suurin rakennushanke

Joensuuhun Pekkalan alueelle valmistuva uusi oikeus- ja poliisitalo on alueen suurin uudisrakennuskohde, joka työllistää tällä hetkellä noin 50 rakennusalan ammattilaista.

Joensuuhun Pekkalan alueelle valmistuva uusi oikeus- ja poliisitalo on alueen suurin uudisrakennuskohde, joka työllistää tällä hetkellä noin 50 rakennusalan ammattilaista.

Hankkeen rakennuttajana toimii valtion työympäristö- ja toimitila-asiantuntijana toimiva Senaatti-kiinteistöt, ja rakentamisesta vastaa SRV Rakennus Oy.  Tämän kokoluokan uudisrakennushanke on nykyoloissa harvinainen Senaatti-kiinteistölle, sillä 80 prosenttia Senaatti-kiinteistöjen rakentamisesta on olemassa olevien rakennusten uudistamista tai remontointia.

Joensuun oikeus- ja poliisitalon suunnittelu perustuu oikeus- ja poliisihallintojen toimitilaratkaisuja linjaaviin valtakunnallisiin konsepteihin, joiden mukaisesti kaikki kyseisten hallinnonalojen toimitilat suunnitellaan. Kohde on ensimmäinen hanke, jossa näitä konsepteja toteutetaan merkittävässä laajuudessa.  Tämä on myös ensimmäinen uudisrakennus, jossa konsepteja käytetään.

Uusi oikeus- ja poliisitalo on suunniteltu sujuvoittamaan työntekijöiden ja asiakkaiden arkea.  Suunnittelu on tehty tiiviissä yhteistyössä talon tulevien käyttäjien kanssa. Valtaosa talosta tulee poliisilaitoksen käyttöön ja neljännes käräjäoikeudelle ja syyttäjänvirastolle.

Rakennus on korkeimmillaan kolme kerrosta korkea. Rakennuksen laajuus on 12 050 bruttoneliötä ja 10 140 vuokraneliötä.  Pohjois-Karjalan käräjäoikeuden osuus tästä on 1990 htm2, Itä-Suomen syyttäjänviraston 300 htm2 ja poliisin eri toimijoiden yhteensä 7880 htm2.

Hankkeen investointikustannus on noin 30 miljoonaa euroa (alv 0%).

Oikeus- ja poliisitalo valmistuu syyskuussa 2017. Rakennustyöt ovat edenneet suunnitelmien mukaisesti, ja talon peruskivi muurataan tänään tiistaina 6.10.2015.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Oikeus- ja poliisitalo on Joensuun alueen suurin rakennushanke”

Vastaa