Kokeile kuukausi maksutta

Tutkimus: Kiinteistö- ja toimitilapalveluiden keskittämistrendi kiihtyy

Yli puolet kiinteistö- ja toimitilapalveluja hankkivista päättäjistä uskoo, että palveluiden keskittäminen yhdelle tai kahdelle palveluntarjoajalle yleistyy tulevaisuudessa. ISS Palveluiden Taloustutkimuksella teettämään tutkimukseen vastasi yli 300 päättäjää.

Yli puolet kiinteistö- ja toimitilapalveluja hankkivista päättäjistä uskoo, että palveluiden keskittäminen yhdelle tai kahdelle palveluntarjoajalle yleistyy tulevaisuudessa. ISS Palveluiden Taloustutkimuksella teettämään tutkimukseen vastasi yli 300 päättäjää.

Vastaajista 60 prosenttia on sitä mieltä, että taloudellinen tilanne vaikuttaa keskittämishalukkuuteen. Julkisen sektorin päättäjistä 70 prosenttia on tätä mieltä.

Tällä hetkellä reilu neljännes organisaatioista on keskittänyt kiinteistö- ja toimitilapalvelunsa. Yritykset keskittävät julkista sektoria useammin palvelunsa yhdelle toimijalle.

”Suorien säästöjen hakemisen lisäksi palveluiden keskittämiseen vaikuttaa usein myös palveluiden ostajien henkilöresurssien supistuminen, jolloin haetaan toiminnallista tehokkuutta yhden luukun periaatteen kautta. Kolmanneksi hankinta keskittyy etenkin suurissa yrityksissä”, ISS Palveluiden toimitusjohtaja Jukka Jäämaa sanoo.

Keskittämisen suurimpana etuna nähdään kustannustehokkuus, helppous ja yhden yhteyshenkilön kanssa toimiminen. Keskittämisen suurimmat haasteet liittyvät epävarmuuteen palveluntarjoajan osaamistasosta. Tutkimukseen osallistuneet päättäjät epäilevät, riittääkö yhden palveluntarjoajan osaaminen usealle eri toimialalle ja palvelulle.

Kiinteistötyönantajat ry:n mukaan kiinteistöpalveluiden arvo liikevaihdolla mitattuna on noin 8,47 miljardia euroa. Tutkimuksessa oli myös mukana turvallisuusala, ja Finnsecurity ry:n mukaan turvallisuusalan yritysten tarjonnan arvioitu kokonaisarvo on noin kaksi miljardia euroa. Tutkimuksessa oli lisäksi mukana myös ravintolapalvelut.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tutkimus: Kiinteistö- ja toimitilapalveluiden keskittämistrendi kiihtyy”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat