Vuokraturvan Metsola ennustaa isoa mullistusta asuntomarkkinoille

Vuokraturvan hallituksen puheenjohtaja Timo Metsola ennustaa blogissaan isoa muutosta asuntomarkkinoille.

Vuokraturvan hallituksen puheenjohtaja Timo Metsola ennustaa blogissaan isoa muutosta asuntomarkkinoille.

Aiemmin oli Metsolan mukaan selvää, että asunnon lähellä sijaitseva kauppa tai peräti ostari on merkittävä etu, koska silloin ostokset on helppo tehdä. Hän kuitenkin arvioi, että verkkokaupan yleistyminen murtaa tämän itsestään selvyyden.

”On mahdollista että verkkokauppa mullistaa sen itsestäänselvyytenä pidetyn ajatuksen, että asunto, joka sijaitsee lähellä ruokakauppaa, erikoistavaraliikkeitä, apteekkia ja Alkoa, on selvästi arvokkaampi kuin asunto alueella, jolta nämä kaikki lähipalvelut puuttuvat”, Metsola kirjoittaa.

”Jos kehityssuunta on tämä, sellainen maailma, jossa asiakas itse erikseen matkustaa kauppaan ja takaisin vain noutaakseen jonkin tietyn tavaran, voi tulevaisuudessa tuntua yhtä vanhanaikaiselta kuin lankapuhelin tänään. Eikä ole syytä unohtaa myöskään 3D-tulostuksen tulevia mahdollisuuksia, joita meillä on vielä vaikeuksia hahmottaa”, Metsola lisää.

Kaupan murros aiheuttaa Metsolan mukaan myös asuntomarkkinoiden murroksen.

”Siksi uskon, että koulun, päiväkodin tai vaikkapa uimahallin sijaitseminen asunnon lähellä on jatkossa entistäkin kovempi valtti. Nykyiset kaupat taas ovat ehkä tulevaisuuden tyhjiä liiketiloja, jotka eivät läheisten asuntojen arvoa nosta.”

”Kysymys ei ole, käykö näin. Näin tulee käymään, mutta missä laajuudessa ja kuinka nopeasti, sitä emme vielä tiedä”, Metsola kirjoittaa.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Vuokraturvan Metsola ennustaa isoa mullistusta asuntomarkkinoille”

  1. Kyllä Timo aivan oikeassa on. Ilmiö ei varsinaisesti ole edes mitenkään uusi, vaan tuttu P-Amerikan kaupunkiseuduilta jo vuosikymmenten takaa..

Jätä kommentti