Kokeile kuukausi maksutta

Espoon rakennusvalvonnan Hurraa-tunnustuspalkinto Jorvin päivystyslisärakennukselle ja Villa Huville

Espoon rakennuslautakunnan ja rakennusvalvonnan vuotuisen Hurraa-tunnustuspalkinnon sai kaksi rakennushanketta. Ensimmäisen kunniamaininnan sai Jorvin päivystyslisärakennus ja toisen kunniamaininnan kehitys- liikuntavammaisten nuorten asumispalveluyksikkö Villa Huvi.

Jorvin päivystyslisärakennus sai Hurraa-palkinnon 2015.

Jorvin päivystyslisärakennus on Espoon rakennusvalvonnan ja rakennuslautakunnan  mukaan kaupunkikuvallisilta lähtökohdiltaan onnistunut rakennushanke, joka luo positiivista uutta identiteettiä olemassa olevaan sairaalamiljööseen. Julkisivujen värikäs, keraamisten lankkujen luoma pystyaihe yhdessä silkkipainetun lasin ja luonnonkivimuurien kanssa luo kohteelle helposti tunnistettavan ja silti harmonisen yleisilmeen. Hankkeen lupaprosessi oli sujuva ja työmaavaihe hoidettiin mallikkaasti. Hankkeen laajuus on 13 784 kerrosneliömetriä.

Rakennuksen pää- ja rakennussuunnittelija on Arkkitehtitoimisto Sarc Oy-Arkkitehtiryhmä Reino Koivula Oy. Tilaaja on HUS Tilakeskus, rakennuttaja HUS Kiinteistöt Oy ja projektinjohtourakoitsija SRV Rakennus Oy.

Kehitys- liikuntavammaisten nuorten asumispalveluyksikkö Villa Huvi on sovitettu onnistuneesti ympäröivään pientaloasutukseen ja rakennuspaikkaa ympäröivään arvokkaaseen kalliometsäalueeseen. Rakennuksessa on onnistuttu välttämään laitosmaisuus sekä rakennuksen massoittelussa ja julkisivujen käsittelyssä että sisätilaratkaisuissa. Pihasuunnittelu on kasvivalikoimineen ja toimintoineen laadittu huolella.

Hanke mahdollistaa nuorten itsenäisen asumisen mahdollisimman hyvin niin sanotulla kahden oven periaateratkaisulla. Tulevat asukkaat ovat saaneet vaikuttaa myös suunnitteluun, esimerkiksi asuntopohjien ja materiaalivalintojen osalta. Hankkeen laajuus on 1394 kerrosneliömetriä.

Kohteen pää- ja rakennussuunnittelija on  Ympäristösuunnittelu OK, pihasuunnittelija on Maisema-arkkitehtuuri MM, rakennuttaja Aspa-säätiö ja urakoitsija Rakennusliike V.Mättölä Oy.

Hurraa-palkinnon jakaa Espoon rakennusvalvontalautakunta ja rakennusvalvontakeskus.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Espoon rakennusvalvonnan Hurraa-tunnustuspalkinto Jorvin päivystyslisärakennukselle ja Villa Huville”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat