Kokeile kuukausi maksutta

Fira käynnistää Jätkäsaaressa Pohjola Asuntorahaston vuokrakohteen rakennustyöt

Fira Oy on allekirjoittanut urakkasopimuksen Jätkäsaaressa sijaitsevan korttelin ensimmäisestä rakennusprojektista. Ensimmäisenä käynnistyy 82 asuntoa ja kaksi liiketilaa käsittävän vuokra-asuntokokonaisuuden rakentaminen.

 

Fira Oy on allekirjoittanut urakkasopimuksen Jätkäsaaressa sijaitsevan korttelin ensimmäisestä rakennusprojektista. Ensimmäisenä käynnistyy 82 asuntoa ja kaksi liiketilaa käsittävän vuokra-asuntokokonaisuuden rakentaminen.  

Fira vastaa korttelin asuinrakennuskokonaisuudesta. Nyt aloitettavan kerrostalon lisäksi sinne rakennetaan kerrostalo ryhmärakentamishankkeena sekä sekä Taaleritehtaan Kiinteistökehitysrahasto Ky:n omistusasuntokokonaisuus. Poikkeuksellisen hankkeesta tekee se, että kaikkiin korttelin rakennuksiin asennetaan aurinkopaneelit

”Haluamme rakentaa fiksumpaa kaupunkia ja se onnistuu rakentamalla niin, että otetaan asukkaiden ja ympäristön tarpeet huomioon. On hienoa startata poikkeuksellinen korttelikokonaisuus, jossa yhdistyvät vuokra-asuminen, omistusasuminen ja ryhmärakentaminen sekä aurinkosähkön hyödyntäminen”, Firan asuntoliiketoiminnasta vastaava Henry Salo kertoo.

Pohjola Asuntorahasto I Ky:n tilaaman vuokra-asunto- ja liiketilakokonaisuuden rakennustyöt käynnistyvät keväällä 2016, ja sen arvioidaan valmistuvan 2017 alussa. Pienien vuokra-asuntojen keskipinta-ala on 35,5 neliometriä.

Myös kortteliin rakennettavan ryhmärakentamishankkeen suunnittelu on hyvässä vauhdissa.

”Meillä on jo koossa yli 100 hengen ryhmä, joka on kiinnostunut hankkeesta. Ensi vuoden alussa avaamme virallisesti ilmoittautumisen, jonka perusteella pääsee mukaan hankkeen ydinryhmään. Ryhmärakentaminen on pääkaupunkiseudulla nyt nousemassa trendiksi. Ihmiset arvostavat hyvää sijaintia, vaikutusmahdollisuuksia ja edullisempaa hintaa”, Salo toteaa.

Ryhmärakentaminen on uudisrakentamisen muoto, jossa asunnonhankkijat toimivat rakennuttajina. Fira toteuttaa ryhmärakentamisen palveluna, jolloin se vastaa kokonaisuudesta: ryhmän muodostamisesta, rakennuksen suunnittelusta ja rakentamisesta.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Fira käynnistää Jätkäsaaressa Pohjola Asuntorahaston vuokrakohteen rakennustyöt”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat