Kokeile kuukausi maksutta

Rakentamisen palkkasumma kasvoi vahvasti myös syyskuussa

Rakentamisen palkkasumma kasvoi kuluvan vuoden syyskuussa roimat 5,4 prosenttia vuotta aiemmasta, ilmenee Tilastokeskuksen palkkasummakuvaajista.

Rakentamisen palkkasumma kasvoi kuluvan vuoden syyskuussa roimat 5,4 prosenttia vuotta aiemmasta, ilmenee Tilastokeskuksen palkkasummakuvaajista.

Rakentamisen alasektoreista talonrakentamisen palkkasumma kasvoi syyskuussa 6,7 prosenttia vuoden takaisesta, maa- ja vesirakentamisen palkkasumma 2,4 prosenttia ja erikoistuneen rakennustoiminnan palkkasumma 5,4 prosenttia.

Myös kolmen kuukauden tarkastelujaksolla ja koko alkuvuoden osalta rakentamisen palkkasumma kasvoi selvästi. Se kasvoi heinä-syyskuussa 4,4 prosenttia vuoden takaisesta ja tammi-syyskuussa 3,1 prosenttia.

Rakentamisen palkkasumman kasvuvauhti oli eri päätoimialoista kaikkein nopeinta niin syyskuussa, kolmen kuukauden tarkastelujaksolla heinä-syyskuussa kuin koko alkuvuoden osaltakin.

Palkkasumma tarkoittaa yritysten maksamien bruttomääräisten palkkojen summaa. Palkkasummaan vaikuttavat palkansaajien ansiotasossa tapahtuvien muutosten ohella myös työllisyyden muutokset. Koko talouden osalta palkkasummien kasvua on hidastanut vuoden 2012 viimeisestä neljänneksestä lähtien jatkunut työllisten määrän väheneminen. Pitkään jatkuneella ansiotason nousulla on toisaalta ollut positiivinen vaikutus palkkasumman kehitykseen.

Tilastokeskus aiemmin julkistamien tietojen mukaan rakentamisen ansiotaso nousi heinä-syyskuussa 0,8 prosenttia vuotta aiemmasta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakentamisen palkkasumma kasvoi vahvasti myös syyskuussa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat