Kokeile kuukausi maksutta

Tällä konstilla tasavallan presidentti pudotti sähkönkulutuksen puoleen

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö teki ilmastolupauksen ja lupaa vähentää omia kasvihuonekaasupäästöjään, Tasavallan presidentin kanslia tiedotti 26.11.2015.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö teki ilmastolupauksen ja lupaa vähentää omia kasvihuonekaasupäästöjään, Tasavallan presidentin kanslia tiedotti 26.11.2015.

Pariisin ilmastokokouksessa Suomen valtuuskunnan puheenjohtajana toimiva presidentti Niinistö toteaa, että Suomessa käynnistynyt Ilmastolupaus-kampanja on hieno osoitus siitä, että Suomessa ilmastonmuutokseen suhtaudutaan vastuullisesti myös yksilötasolla.

”Omalla kohdallani hiilijalanjäljen vähentämisprojekti alkoi muutama vuosi sitten, kun asensimme kotiimme maalämmön. Tällä sähkön käyttömme väheni noin puoleen. Olemme sen jälkeen vaihtaneet CO2-vapaaseen sähköön ja siirtyneet valaistuksessa enenevässä määrin led-valojen käyttöön”, Niinistö kertoo.

”Jatkossa kiinnitän huomiota muun muassa ruokahävikin vähentämiseen. Suomalaiset kotitaloudet heittävät ruokaa roskiin vuosittain 120-160 miljoonaa kiloa, minkä päästöt vastaavat 100 000 auton ilmastovaikutusta ja 500 miljoonan euron menetystä,” sanoo Niinistö kannustaen samalla kansalaisia osallistumaan kampanjaan.

Niinistön sähkönvähentämisniksistä kertoi ensimmäisenä Iltasanomat.

Tätä artikkelia on kommentoitu 6 kertaa

6 vastausta artikkeliin “Tällä konstilla tasavallan presidentti pudotti sähkönkulutuksen puoleen”

 1. Mitähän siinä säästää, kun vaihtaa 15 w es-lampun 12 w led lampuksi. Ennen oli yleensä 25 – 30 000 h led lamppuja, nyt nekin ovat usein 15 000 h lamppuja.

  Presidentin sähkönkäyttö meni puoleen maalämmön ansiosta. Mutta kauanko kestää, kun se investointi on maksettu. Kait tarkkana talousmiehenä tunnettu presidentti on sen laskenut. Olisi ollut kiva kuulla.

  1. Ei oikein yhtään, ja voihan ne vaihtaa luonnollisemmin sitten, kun es-lamput pimenee omia aikojaan.

   kävikin vaivaamaan nuo lamppujen ominaisuudet, niin tein pikatutkimuksen nettikaupassa:

   Nyt markkinoilta löytyy led-lamppuja joista lähtee valoa pakkausmerkintöjen mukaan jopa suunnilleen 100 lm / w, kun taas parhaista tämän päivän es-lampuista näyttäisi irtoavan valoa noin 65 lm / w

   Hinnoissa asia näkyy saman suuntaisesti.. ledeistä saatavat lumenit tässä pikatutkimuksessa olivat noin suunnilleen 30-40 % kalliimpia.
   Ilmoitettua käyttöikää en jaksanut tutkia. Käyttöiän ilmoitusten paikkaansapitävyyttä olisi myös hyvin vaikeata todentaa.

  2. Lainaus artikkelista: ”Niinistön sähkönvähentämisniksistä kertoi ensim..”

   On kunnon sähkönvähentämis-niksi vaihtaa rakennuksen, tai samalla tontilla sijaitsevien rakennusten, olemassaoleva lämmitysjärjestelmä maalämpöön.

   Tuo olisikin parasta laittaa oikein niksi-pirkkaan, sinne ”tee vanhoista sukkahousuista kännykkäpussi-niksien joukkoon, onpa niiin kätevä pikku niksi, että.

   Tätä kannattaa suositella kaikille, jotka haluavat säästää sähköä.

   sori, oli pakko vähän kuittailla.

 2. Ja Helsingin kaupunki ei anna kaikilla alueilla rakentaa maalämpöä.

 3. Maalämpö on kannattava vain niin kauan kunnes kaukolämpö avataan kilpailulle.

 4. Mitä lamppujen vaihdossa säästää ?
  Talvella energia muuttuu lämmöksi ja kesällä on valoisaa ?

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat