Kokeile kuukausi maksutta

Vuoden sähköurakoitsija on lahtelainen Mäkelän Sähkö

Vuoden sähköurakoitsijaksi on valittu lahtelainen Mäkelän Sähkö. Yrityksellä on 24 työntekijää, joista 20 asentajia. Liikevaihtoa yritys teki viime vuonna noin 2,9 miljoonaa euroa.

Vuoden sähköurakoitsijaksi on valittu lahtelainen Mäkelän Sähkö. Yrityksellä on 24 työntekijää, joista 20 asentajia. Liikevaihtoa yritys teki viime vuonna noin 2,9 miljoonaa euroa.
Kuuntele juttu

Palkinnon jakoivat Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry:n hallituksen puheenjohtaja Juha Lounatvuori ja STUL:n toimitusjohtaja Olli-Heikki Kyllönen. Palkinto julkistettiin Sähköurakoitsijapäivien iltajuhlassa 19.11. Hämeenlinnan Aulangolla. Vuoden sähköurakoitsija –palkinnon vastaanottivat isä ja poika, Antti ja Sami Lari.

Mäkelän Sähkö Oy:n perustivat lähes 80 vuotta sitten veljekset Viljo ja Kalle Mäkelä. Yrityksen palveluksessa pitkään teknisenä johtajana työskennellyt Antti Lari lunasti omistusoikeuden itselleen vuonna 1982. Silloin yrityksen nimi pidettiin ennallaan.

Antin poika Sami Lari otti yhtiökumppaninsa Seppo Niinivirran kanssa yrityksen vetovastuun vuonna 2001. Vuonna 2013 Sami Lari lunasti itselleen koko osakekannan ja vuotta myöhemmin yhtiökumppaneiksi tulivat Arto Henriksson ja Harri Niemi. Omistaja- ja sukupolvenvaihdokset on koko yrityksen olemassaolon ajan hoidettu tyylikkäästi ja joustavasti.

Hallittu kasvu on tavoitteena

Mäkelän Sähkön repertuaari on laaja. Urakointikohteissa löytyy niin teollisuuskiinteistöjä, liike- ja julkisia rakennuksia kuin asuinrakennuksiakin. Palkintoperusteluiden mukaan ossaaminen on korkealla ja laatu sen mukaista, joten KVR-urakoitakin on saatu.

Lisäksi Mäkelän Sähköllä on asiakkainaan PK-sektorin yrityksiä, joille yritys tarjoaa sähkölaitteistojen huoltoa, kunnossapitoa, pienasennuksia ja vikakorjauspalvelua. Kuten koko maassa, myös Päijät-Hämeessä työkohteita on uudisrakentamisen asemesta enemmän korjausrakentamisen puolella. Niissä Mäkelän Sähkö on kasvavassa määrin mukana.

Yritys kasvaa hallitusti. Se ei tavoittele kasvua tuloksen kustannuksella.

”Koen yrittämisen vähän niin kuin lihamyllyn pyörittämiseksi. Sitä on vain jaksettava kammeta ja joukkoon mahtuu hyviä ja huonoja paloja. Näin merkittävän tunnustuksen saaminen on niitä hyviä kimpaleita”, Sami Lari sanoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vuoden sähköurakoitsija on lahtelainen Mäkelän Sähkö”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat