Kokeile kuukausi maksutta

Finavia ostaa Finnairilta rahtiterminaalin ja toimistorakennuksen Helsinki-Vantaalla

Finavia luo edellytyksiä Helsinki-Vantaan lentoaseman kehitysohjelman toteuttamiselle ostamalla toimitiloja Finnairilta. Finavian tavoitteena on kehittää Helsinki-Vantaan kilpailukykyä johtavana vaihtolentoliikenteen solmukohtana.

Finavia luo edellytyksiä Helsinki-Vantaan lentoaseman kehitysohjelman toteuttamiselle ostamalla toimitiloja Finnairilta. Finavian tavoitteena on kehittää Helsinki-Vantaan kilpailukykyä johtavana vaihtolentoliikenteen solmukohtana.

Kaupat koskevat Finnairin nykyistä, vuonna 2017 käytöstä poistuvaa rahtiterminaalia sekä terminaali 2:n vieressä sijaitsevaa toimistorakennusta (Toke), joka on tällä hetkellä Finnairin ja Finavian yhteisomistuksessa. Lisäksi yhden lentokonehallin maanvuokrasopimuksen päättymistä on aikaistettu, jotta Finavian investoinnit Helsinki-Vantaan terminaalin laajentamiseksi voivat toteutua.

Tehdyt kaupat tukevat Finavian strategian toteuttamista ja turvaavat Helsinki-Vantaan lentoaseman kehitysmahdollisuudet. Omistusjärjestelyiden toteuduttua toimitilatarjonta Helsinki-Vantaan alueella kasvaa. Sekä kaupan kohteena ollut toimistorakennus että vanha rahtiterminaali siirtyvät Finavian tytäryhtiön Lentoasemakiinteistöt Oyj:n (LAK) omistukseen.

”Tavoitteenamme on kasvattaa kiinteistöliiketoimintaa lentoaseman ympäristössä. Kansainväliset lentoasemat ovat houkuttelevia liiketoimintaympäristöjä eri alojen toimijoille. Siksi olemme tyytyväisiä, että voimme tarjota jatkossa aiempaa enemmän toimitiloja Helsinki-Vantaan läheisyydessä. Tutkimme parhaillaan erilaisia mahdollisuuksia kehittää toimitilakonseptejamme lentoaseman ympäristössä”, Lentoasemakiinteistöjen toimitusjohtaja Antti Ala-Heikkilä toteaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Finavia ostaa Finnairilta rahtiterminaalin ja toimistorakennuksen Helsinki-Vantaalla”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat