Kokeile kuukausi maksutta

STTK:n puheenjohtaja Palola: Ei käy -maailman aika on ohi

Toimihenkilöjärjestö STTK:n puheenjohtaja Antti Palolan mukaan ammattiyhdistysliikkeen Ei käy -maailman aika on ohi. Palola puhui järjestön edustajiston kokouksessa keskiviikkona.

Palola kritisoi ammattiyhdistysliikettä voimakkaasti siitä, että se on menettänyt kykynsä tehdä aloitteita, uudistaa työelämää ja yhteiskuntaa sekä uudistua itse.

”Meistä on tullut säilyttäjiä, emme osaa ottaa huomioon nopeasti muuttuvan työelämän tarpeita. Meille on tässä maailmassa jäänyt rooli, jossa ainoat vuorosanat ovat: ei käy”, Palola totesi.

Palolan puhe osui hetkeen, jolloin yhteiskuntasopimus oli kaatunut. Työmarkkinajärjestöjen neuvottelut katkesivat viime viikolla, kun elinkeinoelämää edustava EK ilmoitti lopettavansa neuvottelut. EK tuskastui, koska kuljetusalojen AKT ei ole mukana yhteiskuntasopimusta koskevissa neuvotteluissa. AKT taas teki omat johtopäätöksensä, kun EK ilmoitti kesken neuvottelujen, että jatkossa ei enää tehdä keskitettyjä ratkaisuja.

Palolan mukaan tilanne ratkeaisi, jos kaikki osapuolet toteaisivat, että olisi hyvä palata neuvottelupöydän ääreen mahdollisimman pian. Joulunpyhien yli ei kannattaisi odottaa.

Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder iloitsi Aamulehden mukaan siitä, että STTK tulee Akavan kanssa yhdessä uudistumisen linjalle. Akava on Fjäderin kyllä-liike eikä Palolan mainitsema säilyttäjä, jolle mikään ei käy. Fjäder kuitenkin myöntää, että Akava voisi olla koulutuksen rakenteiden uudistamisessa rohkeampikin.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “STTK:n puheenjohtaja Palola: Ei käy -maailman aika on ohi”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat