Kokeile kuukausi maksutta

Suomalaisterästä Sagrada Famiglian torneihin – valmistuminen 10 vuoden päässä

Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva ja Espanjan Barcelonassa sijaitseva Sagrada Famiglia-katedraali saa tuekseen suomalaista terästä.

Barcelonan kuuluisin rakennus Sagrada Famiglia on ollut rakenteilla 1880-luvulta lähtien.
Kuuntele juttu

Teräsyhtiö Outokumpu kertoo toimittaneensa ruostumatonta harjaterästä, terästankoja ja sorvattuja teräsosia sekä plasmaleikattuja levyjä Sagrada Famiglian katedraaliin. Yhtiön tiedon mukaan harjateräs sijoitetaan katedraalin tornirakenteisiin. Rakennuksessa on sen valmistuttua 18 tornia, jotka yltävät 94-182 metrin korkeuteen.

Kohde on Barcelonan tärkein turistinähtävyys ja siellä käy vuodessa 3,2 miljoonaa vierailijaa. Katedraali on ollut rakenteilla vuodesta 1882. Uusimpien tietojen mukaan sen on määrä valmistua vuonna 2026. Katedraalin suunnitteli arkkitehti Antoni Gaudi vuonna 1866.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Suomalaisterästä Sagrada Famiglian torneihin – valmistuminen 10 vuoden päässä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat