Kokeile kuukausi maksutta

VR:n pääkonttori muuttaa Isoon Pajaan

VR Group siirtää Helsingin päärautatieaseman yhteydessä sijaitsevan pääkonttorinsa Yleisradion omistamaan Isoon Pajaan.

Kuuntele juttu

VR Group muuttaa Länsi-Pasilaan vuoden 2017 alkupuolella.  Se tulee Isoon Pajaan vuokralle. Tilojen remontointi Isossa Pajassa alkaa vuoden 2016 aikana.

”Nykyiset VR:n toimistotilat ovat yli sata vuotta vanhoja. Nykyinen rakennus ja tilat ovat ainutlaatuiset, mutta siirtymällä uusiin tiloihin pystymme työskentelemään joustavammin ja tehokkaammin”, VR Groupin toimitusjohtaja Mikael Aro sanoo.

Ratkaisulla VR Group pääsee miljoonaluokan säästöihin. ”Tehokkuus näkyy myös junalipun hinnassa. Pääkonttorin muutto edullisimpiin tiloihin on osa yhtiön isoa tehostamista, jonka tavoitteena on karsia kustannuksia ja alentaa junalippujen hintoja.”

VR jää Rautatientorin laidalla sijaitsevan nykyisen pääkonttorirakennuksen omistajaksi, mutta sitä kehitetään yhdessä myöhemmin valittavien kumppaneiden kanssa. Suurinta mielenkiintoa on herättänyt kohteen kehittäminen erityisesti hotellitoimintoja varten, mutta jossakin määrin myös toimisto- ja ravintola-ala on mukana suunnitelmissa. Muutoksia suunnitellaan ja tehdään yhdessä Museoviraston ja Helsingin kaupungin kanssa.

Hallintorakennuksen sisäpihalle suunnitellaan kokonaisuutta täydentävää uudisrakennusta. Suunnitelmasta uuden pääkonttorirakennuksen rakentamiseksi on luovuttu.

Yle haluaa säästää kiinteistökuluissa

Yle jatkaa toimintaa osassa Isoa Pajaa. Joitakin osia rakennuksesta kehitetään VR:n ja Ylen yhteiskäyttötiloiksi. Tällaisia ovat muun muassa auditorio, osa neuvottelutiloista ja henkilöstöravintola.

”Yle on jo vuosia vähentänyt erityisesti konttoritilaa. Sopimus Isosta Pajasta VR:n kanssa on Ylen tavoitteiden kannalta hieno, pitkään valmisteltu askel. Päätös tukee strategisia tavoitteitamme siirtää resursseja seinistä sisältöihin”, Ylen toimitusjohtaja Lauri Kivinen sanoo.

Ylellä on tällä hetkellä noin 3050 työntekijää kun Ison Pajan valmistuessa vuonna 1993 yleläisiä oli lähes 5000.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “VR:n pääkonttori muuttaa Isoon Pajaan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat