Helsingin rakennuslautakunta myönsi rakennusluvat 240 asunnolle

Helsingin rakennuslautakunta myönsi kokouksessaan 16. helmikuuta rakennusluvat muun muassa kolmen asuinkerrostalon rakentamiselle. Luvan sai yhteensä 240 asuntoa.

Oulunkylään osoitteeseen Mäkitorpantie 30 nousee 20 asunnon kerrostalo.

Asuinkerrostaloista kaksi rakennetaan Jätkäsaareen. Toinen niistä on 7-kerroksinen kaksiportainen, kellarilla varustettu asuinkerrostalo HUSin hoitohenkilökunnan määräaikaista asumista varten. Kohteeseen tulee yhteensä 98 työsuhdeasuntoa, jotka ovat yksiöitä, kaksioita ja kolmioita. Huoneistot ovat pinta-alaltaan 33–59 neliömetriä, ja keskipinta-ala on 42,3 neliömetriä. Rakennuksen kellarikerrokseen sijoitetaan korttelikokonaisuutta palveleva 29-paikkainen autohalli. Autopaikoista 9 varataan HUSin käyttöön.

Toinen Jätkäsaareen toteutettava asuinkerrostalo on Aalto-yliopiston 8-kerroksinen opiskelija-asuntola, johon tulee 122 opiskelija-asuntoa. Huoneistojen pinta-alat ovat 25–72 neliömetriä, ja niiden keskipinta-ala on 36,3 neliötä. Rakennukseen tulee kaksi kaksikerroksista parviasuntoa. Asunnot varustetaan ranskalaisin parvekkein.

Lisäksi rakennusluvan sai Oulunkylän Mäkitorpantielle nouseva täydennysrakennuskohde. Nelikerroksinen asuinrakennus ja maanalainen autohalli toteutetaan purettavan myymälärakennuksen paikalle. Rakennukseen tulee 20 huoneistoa. Kaupunkikuvaneuvottelukunnan mukaan rakennus on raikas tulkinta alueen 1960-luvun asuntoarkkitehtuurista, ja se sopeutuu ympäristöönsä hyvin syvärunkoisuudestaan huolimatta. Kohteen pääsuunnittelija on arkkitehti Kirsi Korhonen Arkkitehdit Kirsi Korhonen ja Mika Penttinen Oy:stä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Helsingin rakennuslautakunta myönsi rakennusluvat 240 asunnolle”

Vastaa