Kokeile kuukausi maksutta

LeaseGreen hakee Iskun huonekalutehtaalle yli 8 miljoonan euron energiansäästöjä

Huonekalualan yritys Isku-Yhtymä investoi yli 20 miljoonaa euroa Lahden-tehtaansa uudistamiseen. Yhtenä tavoitteena on suuri parannus tehtaan energiatehokkuuteen. Tehtaan kiinteistötekniikan investoinnit toteuttaa avaimet käteen -toimituksena LeaseGreen.

Huonekalualan yritys Isku-Yhtymä investoi yli 20 miljoonaa euroa Lahden-tehtaansa uudistamiseen. Yhtenä tavoitteena on suuri parannus tehtaan energiatehokkuuteen. Tehtaan kiinteistötekniikan investoinnit toteuttaa avaimet käteen -toimituksena LeaseGreen.

Isku-Yhtymän talousjohtaja Asko Dahlbom sanoo, että tehtaan energialasku voidaan puolittaa uusien teknisten ratkaisujen avulla.

”Me käytimme viime vuonna yli miljoona euroa lämmitykseen, ilmanvaihtoon ja valaistukseen. Tehdas on rakennettu 1970-luvun alkupuolella, ja sen ratkaisut perustuvat silloiseen tuotantotapaan ja energian hintaan. Kun uudistamme sekä tuotantotavan että energiaratkaisut, energiakulut putoavat noin 500 000 euroon.”

LeaseGreenin toimitusjohtajan Tomi Mäkipellon mukaan Isku saavuttaa näillä investoinneilla yli 8 miljoonan euron elinkaarisäästöt.

”Meidän käsityksemme mukaan tämä on yksi Suomen kaikkien aikojen suurimmista kiinteistötekniikan energiatehokkuusinvestoinneista, ellei jopa suurin. Iskun tapaus osoittaa, että teollisuusyritykset voivat tehdä suuriakin tuottavuushyppyjä Suomessa.”

Iskun Lahden-tehtaan kerrosala on 55 000 neliömetriä. Tuotantotavan uudistus tarkoittaa Dahlbomin mukaan sitä, että aiemmin yhtenä suurena taloteknisenä kokonaisuutena toiminut rakennus jaetaan jatkossa osastoihin, joiden lämmitystä ja ilmanvaihtoa voidaan ohjata toisistaan erillään. Kiinteistöautomaatio uudistetaan, purunpoistoon rakennetaan aiempaa tehokkaampi lämmön talteenotto ja valaistus vaihdetaan led-tekniikkaan.

”Meidän kannattaa kehittää energiatehokkuutta osana tehtaan suurempaa uudistusta ja tehdä se etupainotteisesti ennen kuin energian verotus kiristyy. Pidän sitä todennäköisempänä kuin verotuksen kevenemistä”, Dahlbom sanoo.

LeaseGreen on toteuttanut Iskulle aiemmin kaksi pienempää energiatehokkuushanketta. Kohteet ovat pääkaupunkiseudulla sijaitsevia kauppakeskuksia.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “LeaseGreen hakee Iskun huonekalutehtaalle yli 8 miljoonan euron energiansäästöjä”

  1. Säästö 500k€/vuosi, LeaseKriisi esittää 8 M€ säästöjä eli takaisin maksuaika on vähintään 16 vuotta, mikäli investoinnin arvo on NOLLA euroa! Onkohan säästöstä jäänyt pois investoinnin osuus?

    Mahtava konsepti.

    1. Investointikustannus, rakennusautomaatio pitää saneeraan viimeistään noin 10 vuoden kuluttua siitä päästään noin 40-50 vuoden takaisinmaksuaikaan.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat