Kokeile kuukausi maksutta

Skanskan liikevaihto supistui hieman, liiketulos parani

Skanska Oy -konsernin vuoden 2015 liikevaihto supistui hienokseltaan edelliseen vuoteen nähden. Liikevoitto kuitenkin kasvoi. Uusien tilausten arvo ja tilauskanta kasvoivat jopa reippaasti vuodesta 2014.

Skanska Oy -konsernin vuoden 2015 liikevaihto supistui hienokseltaan edelliseen vuoteen nähden. Liikevoitto kuitenkin kasvoi. Uusien tilausten arvo ja tilauskanta kasvoivat jopa reippaasti vuodesta 2014.

”Teimme Suomessa hyvän tuloksen: paransimme liikevoittoamme ja kannattavuuttamme jo neljäntenä vuonna peräkkäin. Liiketoimintamme kahdesta tukijalasta Rakentamispalvelut paransi edelleen kannattavuuttaan ja Asuntoprojektikehitys kohensi liikevoittoaan lähes kolmanneksella. Useat liiketoimintayksikkömme saavuttivat niille asetetut taloudelliset tavoitteet”, toimitusjohtaja Tuomas Särkilahti sanoo.

”Meillä on kehitettävänä tai urakkalaskennassa useita mielenkiintoisia hankkeita myös vuonna 2016. Raportointikauden jälkeen tammikuussa 2016 olemme myyneet ja käynnistäneet kehittämämme Kauppakeskus Sepän Jyväskylään. Tämä toi tilauskantaamme 57 miljoonan euron hankkeen.”

”Alueelliset erot Suomen markkinoilla ovat kasvaneet jopa nopeammin kuin alun perin odotimme, ja suurten kasvukeskusten rooli on entisestään korostunut. Tämä heijastuu myös Skanskan rakentamisvolyymeihin ja mahdollisuuksiin tehdä kannattavaa liiketoimintaa eri puolilla Suomea. Eräillä alueilla tilanne on ollut haastava jo pitkään. Vuoden 2015 lopulla päätimme lakkauttaa Skanska Talonrakennuksen Lapin tulosyksikön sekä myydä Skanska Talonrakennuksen Pohjanmaan liiketoiminnan.”

Vuonna 2015 Skanska myi 839 asuntoa perustajaurakoimistaan kohteista, mikä on yli 50 asuntoa enemmän kuin edellisenä vuonna. Särkilahden arvion mukaan noin 250–300 kappaletta näistä kuluttajamyyntiin suunnatuista asunnoista myytiin sijoittajille. Lisäksi yhtiö myi yli 500 asuntoa kokonaisina hankkeina sijoittajille. Yhtiö sai lähestulkoon puolitettua valmiiden myymättömien asuntojen varantonsa 122 asuntoon. Sen ansiosta Skanska pystyi käynnistämään enemmän hankkeita kuin vuonna 2014. Tämän ansiosta rakenteilla olevien asuntojen määrän kasvoi vuoden 2015 lopussa 968 asuntoon, joka oli 191 enemmän kuin vertailuajankohtana.

Skanska Oy -konserni 2015/2014

Liikevaihto milj. euroa 821,4/835,0
Liikevoitto milj. euroa 40,2/35,3
Liikevoitto % 4,9/4,2
Tilauskanta milj. euroa 691,4/589,1
Saadut tilaukset milj. euroa 770,4/655,3

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Skanskan liikevaihto supistui hieman, liiketulos parani”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat