SRV valittiin puolen miljardin arvoisen Tampereen Kansi ja Areena -hankkeen kehittäjäksi

SRV:n muodostama yritysryhmittymä on valittu kehittämään edelleen Tampereen kaupungin Kansi ja Areena -hanketta. Monitoimiareenan, toimisto-, liike- ja hotellitilaa sekä asuntoja käsittävän hankkeen arvo on yhteensä 500 miljoonaa euroa.

Arkkitehti Daniel Libeskindin toimiston visioehdotus esiteltiin marraskuussa 2010. Suunnitelmaa muokataan vielä arkkitehtuurisesti ja kaupunkikuvallisesti.

”Nyt käynnistyy kehittämisvaihe, jossa neuvotellaan rahoitus ja keskeiset vuokrasopimukset lopullista investointipäätöstä varten ja kartoitetaan tärkeimmät yhteistyökumppanit”, SRV:n Suomen hankekehityksestä vastaava varatoimitusjohtaja Timo Nieminen sanoo.

Neuvottelut useiden hankkeesta kiinnostuneiden sijoittajatahojen kanssa jatkuvat, ja lopullinen toteutuspäätös tehtäneen kesällä 2016.

Hankkeen ensimmäisessä vaiheessa eteläisen henkilöratapihan päälle rakennettavalle kannelle on suunniteltu monitoimiareena, kolme tornitaloa sekä harjoitushalli. Toisessa vaiheessa radan päälle nousee pohjoinen kansi sekä kolme tornitaloa. Kokonaisuudessaan hankkeeseen tulee 120 000 kerrosneliömetriä ja arviolta yli tuhat asuntoa. Lisäksi sopimukseen kuuluu optiona 17 000 kerrosneliömetriä asuinrakennusoikeutta Ranta-Tampellasta. Eteläisen kannen ja Areenan rakennustyöt on tarkoitus aloittaa keväällä 2017. Aikataulusuunnitelman mukaan ensimmäinen vaihe valmistuu kesällä 2020 ja kokonaisuus komeilee valmiina vuonna 2023.

”Hanke tuo toteutuessaan Tampereelle rakennusvuosina 2017–2025 noin 3 600 työpaikkaa, noin 440 työpaikkaa vuodessa. Valtakunnallisesti rakentamisen aikana syntyy 6 300 työpaikkaa. Valmistuttuaan hankkeen vaikutuksesta arvioidaan syntyvän Suomeen jopa 3 600 uutta työpaikkaa. Valmistuneen areenan mahdollistamien tapahtumien kävijät toisivat huippuvuosina Tampereelle jopa 25 miljoonaa euroa arvonlisäystä. Kansi ja Areena on ensimmäinen ja tärkeä vaihe, joka käynnistää laajemman Tampereen rautatieaseman alueen kehittämiskokonaisuuden”, Tampereen kaupungin hankejohtaja Tero Tenhunen kertoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “SRV valittiin puolen miljardin arvoisen Tampereen Kansi ja Areena -hankkeen kehittäjäksi”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi