Kokeile kuukausi maksutta

Tampereen teknillinen yliopisto sai kevyt- ja erikoisrakenteiden professuurin

Yrjö ja Senja Koivusen Säätiö sekä Rakennustuotteiden Laatu Säätiö lahjoittavat kevyt- ja erikoisrakenteiden professuurin Tampereen teknillisen yliopiston rakennustekniikan laitokselle.

Yrjö ja Senja Koivusen Säätiö sekä Rakennustuotteiden Laatu Säätiö lahjoittavat kevyt- ja erikoisrakenteiden professuurin Tampereen teknillisen yliopiston rakennustekniikan laitokselle.

Uusi professuuri (tenure track) keskittyy uusien materiaaliyhdistelmien ja rakenneratkaisujen kehittämiseen, analyysiin, optimointiin ja suunnitteluun. Erityisesti puu, metallit ja erilaiset yhdistelmät ovat tutkimuksen keskiössä. Tutkimuksessa tarkastellaan myös uusia automatisoituja valmistusmenetelmiä.

”Esimerkiksi kilpailukykyisen puurakentamisen pullonkaulaksi on osoittautunut niukkuus pätevöityneistä vaativien rakenteiden suunnittelijoista. Lahjoituksellaan säätiö haluaa olla tukemassa tämän osaamisalueen kehittymistä Suomessa erityisesti TTY:n kanssa, jolla on vahvaa näyttöä hyvästä yhteistoiminnasta teollisuuden kanssa”, Yrjö ja Senja Koivusen Säätiön puheenjohtaja Mikko Niini sanoo.

”Rakennetekniikan korkeatasoiseen osaamiseen tähtäävä tutkimus ja opetus tukevat suomalaista valmistavaa teollisuutta. Osaaminen on keskeisessä asemassa muun muassa kilpailtaessa vaativista suunnittelukohteista sekä Suomessa että ulkomailla. Samalla se tarjoaa mahdollisuuksia parantaa rakennusten ekotehokkuutta sekä lisätä suomalaisten raaka-aineiden ja työn käyttöä”, TTY:n rakennustekniikan laitoksen johtaja Matti Pentti toteaa.

TTY:n rakennustekniikan laitoksella on jo muun muassa rakenteiden mekaniikan, metallirakenteiden, vaativien betonirakenteiden ja rakennusfysiikan tutkimusryhmät. Uuteen tehtävään valittava professori voi siten tehdä kiinteää yhteistyötä monilla rakenteiden kehittämisen kannalta tärkeillä alueilla.

Tehtävä on avoinna ja haettavana 14.3.2016 asti. Professuuri täytetään neljän vuoden määräajaksi.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tampereen teknillinen yliopisto sai kevyt- ja erikoisrakenteiden professuurin”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat