Kokeile kuukausi maksutta

LeaseGreen saanut reippaasti tilauksia alkuvuonna

Energiatehokkuuden palveluyritys LeaseGreen on saanut runsaasti uusia tilauksia vuoden 2016 ensimmäisellä neljänneksellä. Uusien sopimusten arvo nousee yli 100 prosenttia korkeammaksi kuin vuoden 2015 viimeisellä neljänneksellä.

Energiatehokkuuden palveluyritys LeaseGreen on saanut runsaasti uusia tilauksia vuoden 2016 ensimmäisellä neljänneksellä. Uusien sopimusten arvo nousee yli 100 prosenttia korkeammaksi kuin vuoden 2015 viimeisellä neljänneksellä.

Yhtiön toimitusjohtaja Tomi Mäkipelto sanoo, että liiketoiminnan kasvuvauhti kiihtyy alkuvuonna yhtiön tavoitteita ripeämmäksi.

LeaseGreen toteuttaa asiakkaidensa kiinteistöihin talotekniikan investointeja, jotka leikkaavat energiakuluja. Vuonna 2015 valmistuneiden yhtiön toteuttamien hankkeiden kustannussäästö oli keskimäärin 24 prosenttia.

LeaseGreenin alkuvuonna käynnistämien hankkeiden joukossa on muun muassa kaksi eläkeyhtiö Eteran omistamaa kiinteistöä: Espoossa kehä ykkösen varrella sijaitseva Spektri Business Park sekä Tampereella toimivan Sukkamestareiden teollisuuskiinteistö.

Yksi merkittävimmistä uusista kohteista on energiayhtiö St1:n pääkonttori Helsingin Pitäjänmäessä. Vuonna 1991 valmistunutta toimistotaloa hallinnoi kiinteistösijoitus- ja varainhoitoyhtiö Trevian Asset Management. LeaseGreenin suunnittelemassa ja toteuttamassa projektissa uudistetaan kiinteistön rakennusautomaatiota, ilmanvaihtoa ja valaistusta. Pysäköintihallin valaistus muutetaan ledeihin ja liiketunnistukseen perustuvaan tekniikkaan.

”Talo on hyvässä kunnossa, mutta sen kiinteistötekniikka edustaa alkuperäistä 1990-luvun tasoa. Työympäristön olosuhteet paranevat ja energialasku pienenee, kun investoimme nykyaikaiseen ja ympäristöystävälliseen tekniikkaan”, Trevianin salkunhoitaja Antti Venermo sanoo.

Kiinteistön vuokrattava kerrosala on lähes 5000 neliömetriä. Kiinteistöön toteutettavien investointien tuottamien elinkaarisäästöjen arvioidaan kohoavan lähes 0,5 miljoonaan euroon.

”Meidän näkökulmasta katsottuna investoinnin hinta on varsin pieni sen avulla saavutettavaan hyötyyn verrattuna”, Venermo toteaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “LeaseGreen saanut reippaasti tilauksia alkuvuonna”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat