Kokeile kuukausi maksutta

Rakentamisen palkkasumma kasvoi alkuvuonna

Rakentamisen palkkasumma kasvoi kuluvan vuoden tammikuussa 1,7 prosenttia vuotta aiemmasta. Kasvuvauhti hidastui selvästi joulukuusta, jolloin se oli peräti 9,8 prosenttia. Nämä tiedot ilmenevät Tilastokeskuksen palkkasummakuvaajista.

Rakentamisen alasektoreista talonrakentamisen palkkasumma kasvoi tammikuussa 3,7 prosenttia vuoden takaisesta ja erikoistuneen rakennustoiminnan palkkasumma 1,8 prosenttia. Sen sijaan maa- ja vesirakentamisen palkkasumma supistui 3,0 prosenttia

Pidemmällä kolmen kuukauden tarkastelujaksolla rakentamisen palkkasumma kasvoi eri toimialoista nopeimmin joulu- ja marraskuun vahvan kasvun ansiosta. Alan palkkasumma kasvoi marras-tammikuussa 5,6 prosenttia vuoden takaisesta. Muista päätoimialoista seuraavaksi nopeinta palkkasumman kasvuvahti oli terveys- ja sosiaalipalveluissa, joissa kasvua kertyi 4,8 prosenttia. Koko talouden palkkasumma kasvoi marras-tammikuussa 1,2 prosenttia.

Palkkasumma tarkoittaa yritysten maksamien bruttomääräisten palkkojen summaa. Palkkasummaan vaikuttavat palkansaajien ansiotasossa tapahtuvien muutosten ohella myös työllisyyden muutokset.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakentamisen palkkasumma kasvoi alkuvuonna”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat