Kokeile kuukausi maksutta

Käräytä kaverisi, joka kehtaa tehdä niin hyvää, että kateeksi käy

Tunnetko kaverin, jolla ei tunnu olevan koskaan kiire, mutta joka on aina ensimmäisenä valmis, kun aika ei mene sähläykseen ja virheiden korjaamiseen. Kun sinä kiroilet, niin hän vain viheltelee ja kehuu kuinka mukava on tulla töihin. Käräytä hänet.

Näin eri tavalla työhön suhtauduttiin palkitulla yliopistotyömaalla. Joillakin oli hauskaakin.

Laadusta on puhuttu ainakin 50 vuotta. Jos kaikki puheet laittaisi paperille, kestävimmäksi iloksi niistä jäisi komea juhannuskokko. Käytännön laadussa on samat ongelmat kuin ennenkin, ja jokainen meistä tietää monta syytä, mistä se johtuu. Kop, kop.

Laadun tekemisessä on aika siirtyä puheista tekoihin, sillä johtajien puheilla ei rakenneta yhtään taloa. Puheet ovat yhtä katteettomia kuin uudenvuodenlupaukset laihtumisesta. Kahden viikon kuluttua ne ovat unohtuneet.

Tekijät ovat asia erikseen. Moni tienaa laatua tekemällä ja saa lisäksi työnsä jäljestä hyvän mielen ja työkavereidensa äänettömän tunnustuksen.

Haemme tänä vuonna tällaista arkisen työn sankaria, jolla on konkreettista näyttöä siitä, että homma toimii. Haemme miestä tai naista, jolle ammattiylpeys ja hyvä laatu on niin itsestään selvä asia, että hän ei itse pidä siitä meteliä. Töissä nyt vaan on kivaa, kun saa jotain aikaan.

Etsimämme henkilö on tunnustettu kädentaitaja, työryhmä tai mestari tai insinööri, joka pitää huolen koko porukan tinkimättömästä laadusta.

Haluamme välittää tuota hiljaista tietoa, työn iloa ja ammattiylpeyttä koko rakentajaporukalle.

Rakentamisen laatuteko 2016 -kilpailussa ovat mukana Rakennusteollisuus, Rakennusliitto, Rala ja Rakennuslehti.
•Käräytä kaverisi 31.5. mennessä sivulla www.rakennusteollisuus.fi/laatuteko

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Käräytä kaverisi, joka kehtaa tehdä niin hyvää, että kateeksi käy”

  1. Muistan, kun koneenrakennuksen ammattitekniikan kirjan kansilehdellä luki aikoinaan: ”Turha tarkkuus on teknistä tietämättömyyttä!” ”Suomennettuna”: lue toleranssimerkinnät! Talonrakennuspuolella ei ole koskaan kiinnitetty huomiota toleransseihin, olisiko jo vihdoin aika?

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat