Olympiastadionin perusparannus- ja uudistamishankkeen louhintatyöt käynnistyivät

Olympiastadionin louhintatöiden alkupaukku räjäytettiin 7.4.2016 stadionin rakennustyömaalla. Perusparannus- ja uudistamishankkeen maarakennus- ja louhintaurakan toteuttaa Lemminkäinen. Maarakennus- ja louhintatyöt jatkuvat syksyyn 2017 asti. Rakennuttajana hankkeessa on Helsingin kaupungin rakennusviraston HKR-Rakennuttaja.

Olympiastadionin louhintatöiden alkupaukku räjäytettiin 7.4.2016 stadionin rakennustyömaalla. Perusparannus- ja uudistamishankkeen maarakennus- ja louhintaurakan toteuttaa Lemminkäinen. Maarakennus- ja louhintatyöt jatkuvat syksyyn 2017 asti. Rakennuttajana hankkeessa on Helsingin kaupungin rakennusviraston HKR-Rakennuttaja.

Aikoinaan stadionin rakentamisen perustustöissä vuosina 1934-1935 louhittiin kalliota 21 500 m3, siirrettiin maata 13 000m3 ja käytettiin dynamiittia 6 120 kiloa. Hevoskuormien määräksi eri töissä laskettiin 118 828. Vaikka tuohon aikaan olisi jo ollut käytettävissä kuorma-autojakin, pitäydyttiin työn luonteesta johtuen kuitenkin pääsääntöisesti mies- ja hevosvoimissa. Varsinaisia maanalaisia tiloja ei stadionille tuolloin tehty vaan räjäytyksiä tehtiin lähinnä alueen tasoittamiseksi ja rakennuksen perustuksia varten.

Nyt käynnissä olevassa maarakennus- ja louhintaurakassa maankaivuun kokonaismäärä on noin 70 000 m³ ja avolouhinnan 150 000 m³. Maata ja louhetta siirretään 200 päivän aikana noin 26 000 kuormaa ja räjähdysainetta kuluu noin 55 000 kiloa. Urakassa toteutetaan uusia yleisöpalvelu-, monitoimi-, liikunta-, logistiikka- ja tekniikkatiloja maanalaisina laajennuksina. Maanalaisten laajennusten kokonaispinta-ala on 20 000 bruttoneliötä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Olympiastadionin perusparannus- ja uudistamishankkeen louhintatyöt käynnistyivät”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi