Olympiastadionin perusparannus- ja uudistamishankkeen louhintatyöt käynnistyivät

Olympiastadionin louhintatöiden alkupaukku räjäytettiin 7.4.2016 stadionin rakennustyömaalla. Perusparannus- ja uudistamishankkeen maarakennus- ja louhintaurakan toteuttaa Lemminkäinen. Maarakennus- ja louhintatyöt jatkuvat syksyyn 2017 asti. Rakennuttajana hankkeessa on Helsingin kaupungin rakennusviraston HKR-Rakennuttaja.

Olympiastadionin louhintatöiden alkupaukku räjäytettiin 7.4.2016 stadionin rakennustyömaalla. Perusparannus- ja uudistamishankkeen maarakennus- ja louhintaurakan toteuttaa Lemminkäinen. Maarakennus- ja louhintatyöt jatkuvat syksyyn 2017 asti. Rakennuttajana hankkeessa on Helsingin kaupungin rakennusviraston HKR-Rakennuttaja.

Aikoinaan stadionin rakentamisen perustustöissä vuosina 1934-1935 louhittiin kalliota 21 500 m3, siirrettiin maata 13 000m3 ja käytettiin dynamiittia 6 120 kiloa. Hevoskuormien määräksi eri töissä laskettiin 118 828. Vaikka tuohon aikaan olisi jo ollut käytettävissä kuorma-autojakin, pitäydyttiin työn luonteesta johtuen kuitenkin pääsääntöisesti mies- ja hevosvoimissa. Varsinaisia maanalaisia tiloja ei stadionille tuolloin tehty vaan räjäytyksiä tehtiin lähinnä alueen tasoittamiseksi ja rakennuksen perustuksia varten.

Nyt käynnissä olevassa maarakennus- ja louhintaurakassa maankaivuun kokonaismäärä on noin 70 000 m³ ja avolouhinnan 150 000 m³. Maata ja louhetta siirretään 200 päivän aikana noin 26 000 kuormaa ja räjähdysainetta kuluu noin 55 000 kiloa. Urakassa toteutetaan uusia yleisöpalvelu-, monitoimi-, liikunta-, logistiikka- ja tekniikkatiloja maanalaisina laajennuksina. Maanalaisten laajennusten kokonaispinta-ala on 20 000 bruttoneliötä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Olympiastadionin perusparannus- ja uudistamishankkeen louhintatyöt käynnistyivät”

Jätä kommentti