Rakentamisen liikevaihdon kova kasvu jatkui

Rakennusyritysten liikevaihto kasvoi kuluvan vuoden helmikuussa 12,8 prosenttia vuoden takaisista lukemista. Tämä käy ilmi Tilastokeskuksen rakentamisen liikevaihtokuvaajista.

Tilastokeskuksen toimialaluokituksen mukaisista rakentamisen alasektoreista talonrakentamisen liikevaihto kasvoi kuluvan vuoden helmikuussa 11,2 prosenttia vuoden takaisesta, maa- ja vesirakentamisen liikevaihto peräti 22,2 prosenttia ja erikoistuneen rakennustoiminnan liikevaihto 12,2 prosenttia.

Pidemmällä kolmen kuukauden tarkastelujaksolla rakentamisen liikevaihto kasvoi joulu-helmikuussa 8,7 prosenttia vuoden takaisesta. Samalla jaksolla talonrakentamisen liikevaihto kasvoi 10,0 prosenttia, maa- ja vesirakentamisen liikevaihto 5,8 prosenttia ja erikoistuneen rakennustoiminnan liikevaihto 8,4 prosenttia.

Myös myynnin määrä kasvoi selvästi

Rakennusyritysten myynnin määrä kasvoi kuluvan vuoden helmikuussa 10,6 prosenttia vuoden takaisesta. Rakentamisen alasektoreista talonrakentamisen myynnin määrä kasvoi helmikuussa 8,6 prosenttia, maa- ja vesirakentamisen myynnin määrä peräti 25,0 prosenttia ja erikoistuneen rakennustoiminnan myynnin määrä 9,5 prosenttia.

Kolmen kuukauden tarkastelujaksolla rakentamisen myynnin määrä kasvoi joulu-helmikuussa 6,9 prosenttia vuoden takaisesta vastaavasta jaksosta. Samalla jaksolla talonrakentamisen myynnin määrä kasvoi 7,7 prosenttia, maa- ja vesirakentamisen myynnin määrä 7,9 prosenttia ja erikoistuneen rakennustoiminnan myynnin määrä 6,1 prosenttia.

Myynnin määräindeksi lasketaan poistamalla liikevaihdon indeksisarjasta hintojen muutosten vaikutus.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakentamisen liikevaihdon kova kasvu jatkui”

Vastaa