Kokeile kuukausi maksutta

RIA lopettaa uutta keskusjärjestöä koskevan selvitystyön

Rakennusinsinöörit ja -arkkitehdit RIAn liittohallitus päätti ylimääräisessä kokouksessaan lopettaa uuden keskusjärjestön perustamiseen tähtäävän selvitystyön. RIAn mielestä uudella keskusjärjestöllä ei ole tässä tilanteessa toimintaedellytyksiä, varsinkin kun suurin osa STTK:n jäsenliitoista on päättänyt lopettaa valmistelun.

Rakennusinsinöörit ja -arkkitehdit RIAn liittohallitus päätti ylimääräisessä kokouksessaan lopettaa uuden keskusjärjestön perustamiseen tähtäävän selvitystyön. RIAn mielestä uudella keskusjärjestöllä ei ole tässä tilanteessa toimintaedellytyksiä, varsinkin kun suurin osa STTK:n jäsenliitoista on päättänyt lopettaa valmistelun.

RIA on ollut tyytyväinen nykyisen keskusjärjestönsä STTK:n toimintaan ja jatkaa aktiivisesti sen toiminnan kehittämistä. RIA on ollut mukana uutta keskusjärjestöä koskevassa selvitystyössä alusta asti. Aihetta on käsitelty tiiviisti RIAn hallinnossa ja paikallisyhdistyksissä, lisäksi jäsenten näkemyksiä selvitettiin erillisellä kyselyllä.

Uusi keskusjärjestö -hankkeen aikana selvitettiin laajasti keskusjärjestöjen ja ammattiliittojen toimintaa ja tuotettiin erittäin kattava aineisto. Selvitystyö ei kuitenkaan mene hukkaan, jos liitot hyödyntävät sen tuottamat kehityskohteet omassa toiminnassaan.

”RIA haluaa olla eturintamassa kehittämässä liittojen välistä yhteistyötä yli keskusjärjestörajojen. Ammattiyhdistysliike tarvitsee uusia muotoja edunvalvontaan ja yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen, ja nyt pitää tarttua toimeen liittojen omassa toiminnassa”, RIAn puheenjohtaja Pekka Kampman sanoo.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “RIA lopettaa uutta keskusjärjestöä koskevan selvitystyön”

  1. Rian teema on aina ollut koulutuspaikkojen lisääminen.Insinöörien ylitarjonta on johtanut siihen,että yleinen insinöörien palkkataso on jäänyt alas, työttömiä riittää,arvostus on huono ja alalle ei tule innokkaita sekä nälköisiä insinöörejä.Siinäpä sitä edunvalvontaa olisi alkuun.Nyt paras edunvalvonta on olla hyvä ja myydä nahkansa hyvään hintaan yrityksille.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat