Kokeile kuukausi maksutta

YIT saamassa Helsingin uuden keskustakirjaston projektinjohtourakan

Helsingin kiinteistölautakunnan tämänviikkoisen kokouksen (19.5.2016)  esityslistan mukaan YIT Rakennus Oy on saamassa uuden keskustakirjaston projektinjohtourakan. YIT:n  kokonaistaloudellisesti edullisin tarjous Keskustakirjaston projektinjohtourakkatöistä on arvonlisäverottomana 49 858 000 euroa.

Keskustakirjaston havainnekuva

Kaupunki sai urakasta vain kaksi tarjousta määräaikaan mennessä, vaikka kisaan ilmoittautui kuusi yritystä.  Tarjoushinnoissa oli merkittävä ero. Toisen tarjouksen  hinta oli 67 419 000 euroa. Tilakeskus on teettänyt suunnitelmat ja kilpailuttanut urakat EU-hankintana projektinjohtourakkana siten, että urakan kilpailutuksessa on käytetty rajoitettua hankintamenettelyä.

Kiinteistölautakunnan ehdotuksena on, että kiinteistöviraston tilakeskuksen rakennuspäällikkö saa oikeuden käyttää hankkeessa mahdollisesti esiintyviin lisä- ja muutostöihin, taidehankintoihin sekä sopimusten perusteella mahdollisesti syntyviin muihin lisävelvoitteisiin 9.5.2016 allekirjoitetun ja hyväksytyn projektinjohtourakkavaiheen (UKA) kustannusarvion mukaiset varaukset. Rakennuspäällikkö oikeutetaan allekirjoittamaan hankkeeseen kohdistuvat sopimukset, lisä- ja muutostyötilaukset sekä hankkeen vastuuhenkilön vastaanottamaan urakan.

Helsingin kaupunki järjesti keskustakirjaston suunnittelusta avoimen, 2- vaiheisen kansainvälisen arkkitehtuurikilpailun 5.1.2012–20.2.2013. Tuomaristo valitsi 544 kilpailuehdotuksen joukosta voittajaksi yksimielisesti Arkkitehtitoimisto Alan Oy:n ehdotuksen ”Käännös”.

Voittanut kilpailuehdotus on haasteellinen rakennustehtävä. Siinä on uudentyyppisiä rakenneratkaisuja. Hankkeelle on asetettu korkeat energia- ja materiaalitehokkuustavoitteet. Keskustatunnelivaraus kulkee hankkeelle varatun rakennuspaikan alitse. Tunnelivaraus on tuonut rakennuksen rungolle omat haasteensa, jotka tulevat näkymään työmaalla muun muassa suurina ja haasteellisina rungon teräskaarina.

Logistisesti hankala työmaa

Rakennus tulee täyttämään melkein koko tontin, joten tontilla ja tontin ympäriltä vuokratuilla alueilla ei ole tilaa säilyttää rakennusmateriaaleja.  Materiaalikuljetukset on suunniteltava tarkasti etukäteen. Hanke toteutetaan kahtena erillisenä urakkana. Nyt on työmaalla käynnissä maarakennus- ja kellarin betonirakennusurakka ja sen jälkeen projektinjohtourakka. Projektinjohtourakan valmistelevat työt alkavat heti kun sopimus on tehty.

Keskustakirjaston enimmäislaajuus on 17 250 brm² ja enimmäishinta on arvonlisäverottomana 98 000 000 euroa hintatasossa heinäkuu 2014, indeksikorjattu enimmäishinta on arvonlisäverottomana 103 498 998 euroa hintatasossa maaliskuu 2016. Projektinjohtourakan osuus enimmäishinnasta on 49 858 000 (projektinjohtourakan tavoitehinta ja projektinjohtopalkkio) euroa hintatasossa maaliskuu 2016

Työ aloitetaan heti kun maanrakennusurakka on valmis, arviolta marraskuussa 2016 ja työn on suunniteltu valmistuvan syyskuussa 2018.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YIT saamassa Helsingin uuden keskustakirjaston projektinjohtourakan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat