Kokeile kuukausi maksutta

Pohjola Rakennus toteuttaa Tesoman koulun ja päiväkodin

Pohjola Rakennus ja Tampereen kaupungin Tilakeskus Liikelaitos ovat allekirjoittaneet urakkasopimuksen Tesoman koulun ja päiväkodin rakentamisesta Tampereen Tesomalle.

Pohjola Rakennus ja Tampereen kaupungin Tilakeskus Liikelaitos ovat allekirjoittaneet urakkasopimuksen Tesoman koulun ja päiväkodin rakentamisesta Tampereen Tesomalle.

Uusi koulu sijoittuu vanhan Tesoman koulun tontille. Urakkaan kuuluu myös vanhan koulun saneeraaminen siltä osin kun vanhaa koulua ei pureta. Tesoman koulu ja päiväkoti on ensimmäisiä näkyviä vaiheita koko Tesoman alueen uudistumisessa. Kesällä valmistuvan Tesoman liikuntahallin lisäksi Tesoman alueelle on tulossa muun muassa uusi jäähalli, kauppakeskus ja mittavasti uudisasuntotuotantoa.

Projektin koko on yli 15 000 neliötä. Rakentamisen työllistävä vaikutus on merkittävä, lähes 100 henkilötyövuotta. Rakennukseen sijoittuvat omiin siipiinsä päiväkoti, yläkoulu ja alakoulu. Lisäksi vanhaan koulurakennukseen saneeraamaan muun muassa liikunta-, käsityö- ja kuvaamataito-opetuksen tilat. Tilat on tarkoitus ottaa vaiheittain käyttöön siten, että uudisrakennukset valmistuvat helmikuussa 2018.

”Tesoman koulu ja päiväkoti on tämän vuoden suurin investointimme ja yksi suurimmista kautta aikain. Rakennukseen tulee esiopetukselle- ja päiväkodille tilat 140 lapselle ja koululaisia rakennukseen saadaan noin 1000”, Tilakeskuksen toimitusjohtaja Virpi Ekholm sanoo.

Pirkanmaan seudulla Pohjola Rakennus osallistuu myös tarkoin valikoituihin urakkakilpailuihin, vaikka yrityksen vahva tukijalka onkin omaperusteisessä asuntotuotannossa.

”Jotta voimme kasvaa kannattavasti, tulemme jatkossakin olemaan myös urakkamarkkinoilla mukana. Meillä on hyvä ja tehokas organisaatio, joten miksi emme hyödyntäisi sitä myös julkisissa hankkeissa”, toteaa rakennustyöt suorittavan Pohjola Rakennus Oy Hämeen toimitusjohtaja Miikka Routama.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Pohjola Rakennus toteuttaa Tesoman koulun ja päiväkodin”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat