Senaatti myi opettajakoulutuslaitoksen kiinteistöt

Senaatti-kiinteistöt on myynyt Savonlinnan opettajakoulutuslaitoksen kiinteistöt Royal House Oy:lle. Kauppahinta oli 1,8 miljoonaa euroa.

Senaatti-kiinteistöt on myynyt Savonlinnan opettajakoulutuslaitoksen kiinteistöt Royal House Oy:lle. Kauppahinta oli 1,8 miljoonaa euroa.

Senaatti on hakenut ratkaisua kiinteistöjen tulevaisuudelle jo useamman vuoden ajan, koska valtiolla ei ole niille enää käyttöä. Tiloissa on tällä hetkellä vuokralaisena yliopisto. Myynti ei liity Savonlinnan opettajakoulutuslaitoksen mahdolliseen lakkauttamiseen. Nykyiset vuokrasopimukset jatkuvat ja siirtyvät sellaisinaan uudelle omistajalle.

Senaatti-kiinteistöt voi lain mukaan investoida vain valtion käytössä oleviin kiinteistöihin, eikä yliopisto ole valtion toimintaa. Uudella omistajalla on myös Senaattia paremmat mahdollisuudet luoda kiinteistölle uutta käyttöä ja sitä kautta Savonlinnan alueelle uutta toimintaa, mikäli yliopisto luopuu tiloista. Näin ollen on tarkoituksen mukaista myydä kiinteistöt taholle, jolla on mahdollisuus investoida kiinteistöihin ja kehittää niitä pitkäjänteisesti tulevaisuuden tarpeisiin.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Senaatti myi opettajakoulutuslaitoksen kiinteistöt”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi