Kokeile kuukausi maksutta

Uusi kerrostaloneliö maksaa Seinäjoella tuplasti käytettyyn verrattuna

Uudet kerrostaloasunnot ovat suhteellisen kalliita asuntomessukaupunki Seinäjoella, ilmenee Rakennuslehden markkinakatsauksesta.

Myynnissä oleva uusi kerrostaloasunto maksaa viime maaliskuun tietojen mukaan keskimäärin 3 676 euroa neliöltä. Hinta on yli kaksinkertainen verrattuna käytetyn kerrostaloneliön keskihintaan (1 737 euroa).

Rivitaloasunnoissa hintaero on vain noin 700 euroa uuden ja vanhan asuntoneliön välillä.

Viidessä vuodessa uudet kerrostaloasunnot ovat kallistuneet 15,6 prosenttia ja käytetyt kerrostaloasunnot 10,5 prosenttia. Rivitaloasunnoissa hinnat ovat nousseet suurin piirtein kerrostaloasuntojen hintojen tavoin.

Viiden vuoden tarkastelu osoittaa, että Seinäjoella tehdään keskimäärin 367 uuden tuottajamuotoisen asunnon kauppaa vuodessa. Käytettyjen asuntojen kauppamäärä on yli kaksinkertainen uusiin asuntoihin verrattuna, 835 kauppaa vuodessa.

Uusia asuntoja on myynnissä noin yhdeksän kuukauden kysyntää vastaava määrä.

Tiedot perustuvat STH-Group Oy:n seurantaan.

Paljon asuntotuotantoa

Seinäjoella rakennetaan kokoonsa nähden paljon uusia asuntoja. Tilastokeskuksen mukaan Seinäjoella on aloitettu vuodessa kaikkiaan noin 600 uuden yhtiömuotoisen asunnon rakentaminen. Määrä ylittää noin sadalla viiden vuoden keskimääräisen tason.

Aloituksista on myytävää omistusasuntotuotantoa paljon, arviolta yli 70 prosenttia.

Rakentajien mukaan yritysten välinen kilpailu on Seinäjoella kovaa, sijaitseehan kaupunki yrittäjämaakunnassa.

Isoista rakentajista Peab ja Lemminkäinen ovat toimineet alueella jo pitkään. Lujatalo tuli kaupunkiin vuonna 2007 ja myös YIT on palannut markkinoille. Salpausselän Rakentajat laajensi toimintaansa alueella ostamalla Skanskan Pohjanmaan liiketoiminnot. Lakea toimii Seinäjoella kotikentällään.

Paikalliset rakentajat tekevät pääosin rivitaloasuntoja.

Peabin yksikönjohtaja Miikka Voipion mukaan rakentamisen tulevaisuuden näkymät ovat Seinäjoella positiiviset.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Uusi kerrostaloneliö maksaa Seinäjoella tuplasti käytettyyn verrattuna”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat