Kiinteistönvälitysliikkeen toiminta kiellettiin määräajaksi

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt Lahdessa toimivan kiinteistönvälitysliikkeen toiminnan kahdeksi viikoksi 28. elokuuta lähtien.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt Lahdessa toimivan kiinteistönvälitysliikkeen toiminnan kahdeksi viikoksi 28. elokuuta lähtien.

Ylen uutisten mukaan Huoneistomedia-ketjuun kuuluva Oy Asuntoclub Ab ei ollut antanut aluehallintovirastolle tietoa siitä, onko puolella heidän välitystyötä tekevistään henkilöistä LKV-toimilupaa, kuten vuoden 2016 alusta voimaan tullut laki määrää. Välitystehtäviä suoritti liikkeessä neljä henkilöä.

Aluehallintovirasto oli jo tammikuussa antanut Asuntoclubille varoituksen samasta asiasta.

Asuntoclubin yrittäjä Kari Silen sanoo kuitenkin Ylelle, että heillä on tarvittava määrä LKV-päteviä kiinteistövälittäjiä. Hänen mukaansa AVI ei ollut kertonut, että välitysliikkeen olisi pitänyt toimittaa tieto henkilöstön pätevyydestä.

AVI:n ylitarkastaja Jouni Rikkilä puolestaan toteaa Ylelle, että tieto toimitettiin Asuntoclubille ja yrityksen työntekijä myös kuittasi saaneensa tiedon asiasta.

Aluehallintovirastot valvovat, että välitysliikkeet harjoittavat välitystoimintaa lain ja hyvän välitystavan mukaisesti. Etelä-Suomen aluehallintovirasto valvoo vuoden 2016 alusta voimaan tullutta välitysliikkeiden ammattipätevyysvaatimusta tehostetusti.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kiinteistönvälitysliikkeen toiminta kiellettiin määräajaksi”

Vastaa