Länsimetron työmaalla onnettomuus

Ratakuorma-auto törmäsi pysäköityyn koeajojunaan Koivusaaren asemalla, Länsimetro tiedottaa.

Ratakuorma-auto törmäsi pysäköityyn koeajojunaan Koivusaaren asemalla, Länsimetro tiedottaa.

Länsimetron työmaalle työmaatarvikkeita tuonut ratakuorma-auto (kiskoilla ajava kuorma-auto) törmäsi torstaina aamuyöllä noin klo 00.30 Koivusaaren aseman pohjoisraiteella pysäköitynä olleeseen metrojunaan.

Onnettomuudessa ei aiheutunut henkilövahinkoja. Rata-auto ja pysäköitynä ollut M300-metrojuna vaurioituivat lievästi.

Metrojunilla tehdään alueella länsimetron käyttöönottoon liittyviä koeajoja, mutta tapahtuma-aikaan koeajot olivat päättyneet ja koeajoalue luovutettu työmaaksi. Koeajojen päätyttyä radalla kuljetetaan rakennustarvikkeita. Työmaan kuljetuksilla on yhteisesti sovitut pelisäännöt.  Onnettomuuden syy selvitetään.

”HKL selvittää tapahtumaan johtaneita syitä yhdessä Länsimetro Oy:n kanssa. HKL hoitaa länsimetron työmaan tavarakuljetuksia, ja on ensiarvoisen tärkeää varmistaa turvallisuus työmaaolosuhteissa”, sanoo HKL:n toimitusjohtaja Ville Lehmuskoski.

”Onnettomuus ei vaikuta länsimetron rakennustöihin. Työturvallisuus on tärkeä, joten onnettomuus on tutkittava tarkoin ja varmistettava, että vastaavaa ei pääse toistumaan”, toteaa Länsimetro Oy:n toimitusjohtaja Matti Kokkinen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Länsimetron työmaalla onnettomuus”

Jätä kommentti