Kokeile kuukausi maksutta

Pöyrylle toimeksianto Sveitsistä

Konsultti- ja suunnittelutoimisto Pöyry on saanut suunnittelutoimeksiannon Sveitsin tievirastolta.

Konsultti- ja suunnittelutoimisto Pöyry on saanut suunnittelutoimeksiannon Sveitsin tievirastolta.

Hankkeessa päivitetään kahden A2-moottoritien tunnelin käyttö- ja turvallisuuslaitteisto. A2 on Baselin ja Chiasson välillä pohjois-eteläsuunnassa kulkeva pääväylä.

Schänzlin ja Hagnaun tunnelit ovat ollet käytössä neljä vuosikymmentä, joten ne saneerataan kokonaan vastaamaan nykyajan vaatimuksia ja ohjeita. Pöyry on ollut mukana samassa projektissa jo aiemmin tunnelin rakennesuunnittelun ja ilmanvaihtojärjestelmien parissa.

Työt tehdään tunneleiden ollessa käytössä molemmissa tunneleissa, joita käyttää päivittäin noin 59 000 ajoneuvoa. Vaihto – ja siirtotyöt on suunniteltava tarkkaan.

”Jotta voimme varmistaa tien turvallisen ja häiriöttömän käytön, vanha laitteisto on pidettävä käynnissä samaan aikaan, kun uutta laitteistoa rakennetaan, testataan ja kun se viimein käynnistetään”, Pöyryn projektipäällikkö Christian Eugster sanoo.

Tilaus sisältää kummankin tunnelin sähkönsyötön, valaistuksen, kaapeleiden ja valvontajärjestelmien, merkinanto-, viestintä- ja hallintatekniikan sekä ilmanvaihdon saneerauksen.  Lisäksi projektin aikana asennetaan uusia laitteita Hagnaun tunnelin yläpuolella sijaitsevaan valvontakeskukseen. Pöyry on vastuussa kilpailuttamisesta, suunnittelusta, rakennuttamistehtävistä ja laitteiston käyttöönotosta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Pöyrylle toimeksianto Sveitsistä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat