Kokeile kuukausi maksutta

Rakentajat ovat työllistyneet tänä kesänä viime vuotta paremmin

Rakentajat ovat työllistyneet tänä kesänä selvästi paremmin kuin vuosi sitten. Rakennusalan työttömyyskassan jäsenistä oli heinäkuussa työttömänä 11,8 prosenttia (6497 työtöntä), kun vuoden 2015 heinäkuussa työttömiä oli 13,7 prosenttia (7805 työtöntä).

Jatkossa pääurakoitsija voi yksin joutua vastaamaan rakennushankkeen onnistumisesta. Nykyään päävastuu on rakennuttajalla. Kuva: Juha Salminen

Rakentajien työttömyys laski kahdella alueella eli Uudellamaalla ja Turussa alle 10 prosenttiin. Uudellamaalla työttömiä rakentajia oli 7,3 prosenttia (849 työtöntä) ja Turussa 9,2 prosenttia (408 työtöntä). Uudellamaalla työttömyys on vähentynyt vuoden takaisesta 2,5 prosenttia ja Turussa 1,3 prosenttia.

Lukumääräisesti eniten työttömiä rakentajia löytyy Itä-Suomesta, jossa sai ansiosidonnaista 1063 rakentajaa eli 13,8 prosenttia. Vuodessa työttömyys on vähentynyt 1,3 prosentilla eli 132 hengellä.

Prosentuaalisesti työttömyys on kovinta Kainuussa, jossa 18,5 prosenttia rakentajista etsi heinäkuussa työtä. Tämä on 6,1 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten.

Talonrakentaminen onnistui työllistämään hieman keskivertoa huonommin, sillä alalla toimivista rakentajista oli 13,8 prosenttia eli 4378 henkeä työttömänä. Parhaiten työllistyivät vedeneristäjät, asfalttityöntekijät ja sekä putki- ja ilmastointiasentajat.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakentajat ovat työllistyneet tänä kesänä viime vuotta paremmin”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat